Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,740,807 Members 52,729 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Signal strength on kitkat

Tip us?
 
robotzki
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 41
Join Date: Mar 2012
Default Signal strength on kitkat

Hi, im running the sling v2.1 Rom on my E975. I'm not very impressed by the signal strength. it is much weaker then on other Roms and I often loose signal altogether.

I flashed the European modem (h), and also tried some other ones. But it doesn't seem to improve anything.

Anybody that have had the same problem, and a possible fix....?

Any suggestions are highly appreciated

Sent from my e975 using XDA Free mobile app
 
alluebin
Old
#2  
alluebin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 60
Posts: 178
Join Date: Jan 2014
Location: lohja
I also have the same problem, also flashed a modem but no difference

Sent from my car radio
 
Kostas 741
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Jun 2010
Flashed with 10h modem, flashed with buildprop and nothing happened to me.
I have the same problem with all Kit-Kat Roms.
 
kevinrumm
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Apr 2012
Default How i fixed it

1 Take out SIM
2 Reboot to recovery
3 Wipe cache and dalvik
4 Reboot and but SIM back
5 Turn on 2G only!!!
6 Go to Network & Tethering
7 Go to Mobile networks
8 Go to Network operators
9 Let it search
10 Select youre Cellural if it fails repeat from 3 step, i did it like 4 times, then it finally connected and now it's working like a month already.

Sorry for bad english
Hit thanks if it was helpful

ByeBye
 
Ahmed Xperia p
Old
#5  
Ahmed Xperia p's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 55
Posts: 286
Join Date: Nov 2012
Location: Islamabad
Quote:
Originally Posted by robotzki View Post
Hi, im running the sling v2.1 Rom on my E975. I'm not very impressed by the signal strength. it is much weaker then on other Roms and I often loose signal altogether.

I flashed the European modem (h), and also tried some other ones. But it doesn't seem to improve anything.

Anybody that have had the same problem, and a possible fix....?

Any suggestions are highly appreciated

Sent from my e975 using XDA Free mobile app
Quote:
Originally Posted by alluebin View Post
I also have the same problem, also flashed a modem but no difference

Sent from my car radio
Quote:
Originally Posted by Kostas 741 View Post
Flashed with 10h modem, flashed with buildprop and nothing happened to me.
I have the same problem with all Kit-Kat Roms.
Check this, it will help you
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=53482878
 
vietrap91
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 5
Posts: 24
Join Date: Jul 2013
Location: Bến Tre
Dump and ReFlash 6 partition from stock rom. have good singnal.


/dev/block/mmcblk0p12 -> m9kefs1.img
/dev/block/mmcblk0p13 -> m9kefs2.img
/dev/block/mmcblk0p14 -> m9kefs3.img

/dev/block/mmcblk0p1 -> modem.img
/dev/block/mmcblk0p10 -> modemst1.img
/dev/block/mmcblk0p11 -> modemst2.img
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...