T-Mobile HTC One M8 Gets Selfie-Friendly Android 4.4.4 OTA

The T-Mobie variant of HTC One (M8) just now received an over-the-air update … more

Android L is for Lockdown

Root is, without a doubt, the (un)holy grail of the Android world. Those wonderful permissions that allow you as … more

XDA Xposed Tuesday: XHangouts Will Improve Your Hangouts

Ever since Google started supporting text messaging in Hangouts many people have … more

Shattered Screen? Turn Your Broken Device into a Complete Media Center!

A cracked screen usually means you’ll have to spend a hefty … more
Post Reply

Proximity sensor problem after upgrading to kitkat 4.4

OP nourworld

4th May 2014, 10:16 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Dear support team,
i had a serious problem in my device galaxy mega 6.3 I9205
after i flashed the CM11 custom rom of android kit kat 4.4.2 on my device
i faced a serious problem, that the screen go black while a phone call is in progress,
and there is no way to light up the screen except after ending the call,
it seems that there is a problem regarding the sensors of the phone,
especially the problem is extended to the flip cover , the screen should react according to the cover is put on it or not,

so please help me, because i couldn't use my phone while a phone call is in progress...

Thank You ..
11th May 2014, 02:52 AM   |  #2  
Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 0
 
44 posts
Join Date:Joined: May 2009
More
same problem
Quote:
Originally Posted by nourworld

Dear support team,
i had a serious problem in my device galaxy mega 6.3 I9205
after i flashed the CM11 custom rom of android kit kat 4.4.2 on my device
i faced a serious problem, that the screen go black while a phone call is in progress,
and there is no way to light up the screen except after ending the call,
it seems that there is a problem regarding the sensors of the phone,
especially the problem is extended to the flip cover , the screen should react according to the cover is put on it or not,

so please help me, because i couldn't use my phone while a phone call is in progress...

Thank You ..

Hi....
I am also having the same problem....
15th May 2014, 03:10 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by bsvinod

Hi....
I am also having the same problem....

i'm the third no solution?
27th May 2014, 01:13 PM   |  #4  
Junior Member
Flag Warsaw
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
And the same problem with my Mega 6.3 after flashing CM11 4.4.2 rom by silesh.nair. Somebody knows what's wrong with our phones???
3rd June 2014, 06:25 PM   |  #5  
Junior Member
Flag Warsaw
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
No one helps I've installed program that shows proximity sensor values and it's look like sensor in my mega doesn't works correctly. It's recognizing "near" all the time and don't response for any actions. Maybe sensor is broken. I've tried to change sensor values, but it doesn't help anyway. I have probably lost warranty after flashing CM11 and really don't know what to do now

Sorry for my poor english...
8th June 2014, 08:05 AM   |  #6  
Irwenzhao's Avatar
Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 256
 
799 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by nourworld

Dear support team,
i had a serious problem in my device galaxy mega 6.3 I9205
after i flashed the CM11 custom rom of android kit kat 4.4.2 on my device
i faced a serious problem, that the screen go black while a phone call is in progress,
and there is no way to light up the screen except after ending the call,
it seems that there is a problem regarding the sensors of the phone,
especially the problem is extended to the flip cover , the screen should react according to the cover is put on it or not,

so please help me, because i couldn't use my phone while a phone call is in progress...

Thank You ..

Quote:
Originally Posted by FILIP S.

No one helps I've installed program that shows proximity sensor values and it's look like sensor in my mega doesn't works correctly. It's recognizing "near" all the time and don't response for any actions. Maybe sensor is broken. I've tried to change sensor values, but it doesn't help anyway. I have probably lost warranty after flashing CM11 and really don't know what to do now

Sorry for my poor english...

Flash a custom ROM/Kernel and see if the sensors are fixed. If they aren't then it might be a bug or hardware failure

N7105 rocking AOSB with AGNi kernel,
Sent from the "China who bans Google"
Click "Thanks" if I was of any help!
11th June 2014, 12:17 AM   |  #7  
Christogq's Avatar
Senior Member
Houston
Thanks Meter: 88
 
418 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
Ah hell I'm not the only one having this problem then. I thought I was crazy!
20th June 2014, 04:12 AM   |  #8  
Christogq's Avatar
Senior Member
Houston
Thanks Meter: 88
 
418 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
Bump

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes