Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] AT&T Note 3 4.4.2 unable to mount system

OP ccaceres

20th June 2014, 06:27 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 3
 
11 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
I have a new n900a with stock 4.4.2. I rooted the phone with the TowelRoot and then installed SS 4.72. I backed up my phone with a nondroid backup via SS, titanium backup as well as Helium all on my external SD . The problem is that I tried to flash the Alliance ROM v6 and it didnt work. So I said, hey I've got a full backup lets just restore to the stock ROM and no foul. Well it happens that it FAILED and I noticed that SS cant mount the system partition.

From what I have read, the stock system file for AT&T is not available so I cant flash a stock rom back on my phone. I think that somehow the phone got corrupted. I tried wiping, format data, delvic cache, data, etc. via SS 3.72, nothing works. SS shows the system partition empty. I suspect this may have happened because the ROM I was flashing was based on using SS 3.71. The developer said I should not have a problem flashing the ROM with SS 3.72. I've been flashing roms for a couple of years but have never come across this and am totally stumped. Can anyone point me in the right direction or do I have an $800 brick?
20th June 2014, 06:58 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
117 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
Quote:
Originally Posted by ccaceres

I have a new n900a with stock 4.4.2. I rooted the phone with the TowelRoot and then installed SS 4.72. I backed up my phone with a nondroid backup via SS, titanium backup as well as Helium all on my external SD . The problem is that I tried to flash the Alliance ROM v6 and it didnt work. So I said, hey I've got a full backup lets just restore to the stock ROM and no foul. Well it happens that it FAILED and I noticed that SS cant mount the system partition.

From what I have read, the stock system file for AT&T is not available so I cant flash a stock rom back on my phone. I think that somehow the phone got corrupted. I tried wiping, format data, delvic cache, data, etc. via SS 3.72, nothing works. SS shows the system partition empty. I suspect this may have happened because the ROM I was flashing was based on using SS 3.71. The developer said I should not have a problem flashing the ROM with SS 3.72. I've been flashing roms for a couple of years but have never come across this and am totally stumped. Can anyone point me in the right direction or do I have an $800 brick?

Head on over to the soft brick thread for instructions on how to undo what you did. If that fails, well, you always have the hard debrick method.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
at&t note 3, mount system, safestrap 3.72
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes