Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,915 Members 43,733 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[ROOT] [Kitkat] [JellyBean] [Gionee] [S5.5] Easiest way to Root GIONEE ELIFE S5.5

Tip us?
 
Eklovya
Old
(Last edited by Eklovya; 15th July 2014 at 05:04 PM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 590
Posts: 463
Join Date: Dec 2011
Location: Delhi

 
DONATE TO ME
Default [ROOT] [Kitkat] [JellyBean] [Gionee] [S5.5] Easiest way to Root GIONEE ELIFE S5.5

This is the simplest and the easiest way to root GIONEE ELIFE s5.5 World's Slimmest Smartphone

Pre-Requisites


1. Gionee Elife s5.5 Smartphone
2. A USB Cable
3. DRIVERS
4. ROOTGENIUS


Steps to ROOT :


1. Install the DRIVERS given above.
2. Enable USB DEBUGGING ( Settings --> Developer Options --> USB DEBUGGING )
3. Connect USB with phone and PC
4. Run ROOTGENIUS
5. Click I accept and ROOT
6. On ELIFE S5.5 choose I AUTHORIZE
7. Wait for few minutes and VOILA DONE !!!!!!



NOTE : THIS TUTORIAL IS ONLY FOR ROOTING.
ROOTING WILL VOID YOUR WARRANTY FOR SURE.
I AM NOT RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE.
YOU'VE BEEN WARNED.


Special thanks to : xlnzee for pointing me towards the MTK DRIVERS



NOTE : ON JELLYBEAN IT WORKS SOMETIMES and SOMETIMES IT DOESN'T WORKS


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ROOT KITKAT 4.4.2


Just download the zip file and extract it into a folder.

After that make sure you install the drivers before you start rooting your phone.

NOTE: this tool is based on Chinese, so you need to do according

1. Connect your phone with usb debugging on.
2. Click the root tool.
3. Connect the phone with PC, it will check automatically, may take 1-2 mins. After checking, it will shows the root information here, if your phone is unrooted it will show a green button with Root on it just click on that and it will start automatically.
Please note: your phone will be restarted at least one time. Please do not operate.
4. After finishing it will show you phone is rooted Successfully. And the Superuser has been installed on your phone already.(which is vRoot)

Good luck. Donít try this if you donít know what you are doing.


DOWNLOAD LINK
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-20-16-33-23.jpg
Views:	151
Size:	158.9 KB
ID:	2808168   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-20-16-33-35.png
Views:	141
Size:	77.5 KB
ID:	2808169   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-20-16-35-59.jpg
Views:	113
Size:	199.0 KB
ID:	2808170   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-20-16-38-11.png
Views:	93
Size:	171.6 KB
ID:	2808171  
Just click on the THANKS button to motivate me to keep up the good work

And DONATE to ME so that I can always feel people are appreciating my WORK
The Following User Says Thank You to Eklovya For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Fireskates
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Jan 2014
Hey, does this method work on the Indian version?

---------- Post added at 09:38 PM ---------- Previous post was at 09:18 PM ----------

Hey, I tried rooting, but it says "Such a tough phone" and root failed... What am I doing wrong? I followed all the steps...
 
Eklovya
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 590
Posts: 463
Join Date: Dec 2011
Location: Delhi

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Fireskates View Post
Hey, does this method work on the Indian version?

---------- Post added at 09:38 PM ---------- Previous post was at 09:18 PM ----------

Hey, I tried rooting, but it says "Such a tough phone" and root failed... What am I doing wrong? I followed all the steps...
Yes ! It works on Indian version as for now it is only tested on INDIAN VERSION of S5.5


Did you authorised the permission while it was at 14%-21%??

it ask for authorization

Sent from my S5.5 using XDA Premium 4 mobile app
Just click on the THANKS button to motivate me to keep up the good work

And DONATE to ME so that I can always feel people are appreciating my WORK
 
Fireskates
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Jan 2014
Yes... It asked if I wanted to install Root Genius and Google does not recommend it etc etc... It asked for permission about 4-5 times... Then the phone restarted... But it still says "Such a tough phone"... Help me bro! Afterwards I retried rooting it... It did not ask for any permission, simply restarted, and failed again...
 
Eklovya
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 590
Posts: 463
Join Date: Dec 2011
Location: Delhi

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Fireskates View Post
Yes... It asked if I wanted to install Root Genius and Google does not recommend it etc etc... It asked for permission about 4-5 times... Then the phone restarted... But it still says "Such a tough phone"... Help me bro! Afterwards I retried rooting it... It did not ask for any permission, simply restarted, and failed again...

I am confused

for the first time I was not able to make my phone detected by ROOT GENIUS

Then in the first try it rooted
Did you updated your Indian s5.5 to the 100 mb update that was given OTA ?

Try again once and this time keep the screen on and see what happens on the screen
Just click on the THANKS button to motivate me to keep up the good work

And DONATE to ME so that I can always feel people are appreciating my WORK
 
Fireskates
Old
(Last edited by Fireskates; 22nd June 2014 at 11:07 AM.) Reason: P.S.
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Jan 2014
Default No progress

Yes I have updated it via OTA. I connected the phone with USB debugging enabled, started Root genius, and clicked on root. At 27% it asked for permission on my phone for installing Root Genius, I checked "I understand..." and clicked Install Anyway, this happened 4 times, and I gave it permission every time. The phone rebooted, but rooting failed.
BTW : I tried tethering it for internet via PDAnet+, but it failed saying that drivers are not installed properly. You can see in the screenshot that GIONEE S5.5 driver is not installed. Is that the problem? If so, how to solve it?
P.S. I also tried Kingo Root, but it does not even detect the phone!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	64
Size:	73.6 KB
ID:	2811407  
 
Fireskates
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Jan 2014
Can anybody please confirm if this method is working for them?
 
Eklovya
Old
#8  
Senior Member - OP
Thanks Meter 590
Posts: 463
Join Date: Dec 2011
Location: Delhi

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Fireskates View Post
Can anybody please confirm if this method is working for them?
It worked on the very first time in my s5.5 but i remember me thing before rooting it this way i did factory reset of my phone


try this if it works for you

adb is not the issue because the root genius is detecting the phone it means drivers are fine

Sent from my S5.5 using XDA Premium 4 mobile app
Just click on the THANKS button to motivate me to keep up the good work

And DONATE to ME so that I can always feel people are appreciating my WORK
 
ultraman982
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 17
Join Date: Jul 2008
So the Indian Gionee S5.5 just had KitKat Released for it....unfortunately, I don't see the update on my Chinese S5.5.

Has anyone got this update? Could anyone potentially upload a ROM for it somewhere? =p
 
Fireskates
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Jan 2014
Default No luck

Quote:
Originally Posted by Eklovya View Post
It worked on the very first time in my s5.5 but i remember me thing before rooting it this way i did factory reset of my phone


try this if it works for you

adb is not the issue because the root genius is detecting the phone it means drivers are fine

Sent from my S5.5 using XDA Premium 4 mobile app
Nope... even after factory resetting the phone, it is unable to root the phone...

Tags
gionee elife s5.5, root, root gionee jb, root s5.5, s5.5
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Change the Alarm Icon in the Status Bar with Xposed

It’s hard to find a more hated object than your alarm clock. They wake us up nearly … more

Return to Outer Space Outer Space with Ship Up Game

Since the release of Flappy Birds, we’ve had the “fortune” to see … more

Device Review: OnePlus One

Seemingly every day, there are a bunch of new devices being released. Some are budget devices and some are … more

Browse the Internet with the Innovative Atlas Web Browser

For the most part, Chrome, Firefox, and Dolphin Browser have no real rivals among … more