Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,771,878 Members 37,159 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] i9100 no Bluetooth audio

Tip us?
 
shadowofdarkness
Old
(Last edited by shadowofdarkness; 18th June 2014 at 02:11 AM.) Reason: New info
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 140
Posts: 538
Join Date: Jun 2010
Default [Q] i9100 no Bluetooth audio

Phone Samsung Galaxy S II

I am having a problem with no audio being routed to my Bluetooth in vehicle. This is a critical bug for me due to where I live having one of the strictest distracted driving laws.

After turning on the device no audio is working during calls. Mic and speaker since neither person hears anything.
Media audio doesn't work either. But I have found a non permanent fix for that.

If I connect to Bluetooth and start music it is silent but if I go into the Bluetooth settings and choose the preferences for that specific device and toggle the "media audio profile" off then on and restart the music it will work fine until I lose the connection. I have to repeat every power on.


The same type of fix doesn't work for call audio though.

Edit: Just noticed if I leave the phone audio profile turned off that media audio works fine all the time.
 
rmsnus
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jul 2010
I too second what shadowofdarkness has mentioned in the post before. I have an "HBS 700" headset. When both profiles phone/media are on, and you hit the volume rocker the bluetooth audio is disabled. You disable both and enable media audio alone and it works fine sometimes. Else unpairing and pairing back and enabling only media audio makes it work without a hitch. Enabling phone audio at anytime brings us back to this issue.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes