Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,728,773 Members 51,860 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Xperia SP boot only when 100% battery (or connected to usb)

Tip us?
 
johnnyjjohnson
Old
(Last edited by johnnyjjohnson; 20th June 2014 at 01:50 AM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jun 2014
Default Xperia SP boot only when 100% battery (or connected to usb)

Hi, i own a sony xperia sp and have a big problem: my phone works perfectly only when connected to usb or charge.

When the phone is off and i try to turn it up it will boot to OS only if the battery is at 100%. if it's not 100% the phone will try to boot but will crash at some point.
but as said before if i power it up while connected to usb or charge the phone will boot normally and will work fine. by the way even if i can boot, when i disconnect the cable the phone will crash and shut down after some time.

i' ve checked the battery status and it says Good, no need to replace it. uAh: 2367000.
i've tried to wipe data, upgrade\downgrade firmware but nothing worked.

May someone help me with this?
 
jackaros
Old
#2  
jackaros's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 164
Posts: 360
Join Date: Apr 2013
Location: Kavala

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by johnnyjjohnson View Post
Hi, i own a sony xperia sp and have a big problem: my phone works perfectly only when connected to usb or charge.

When the phone is off and i try to turn it up it will boot to OS only if the battery is at 100%. if it's not 100% the phone will try to boot but will crash at some point.
but as said before if i power it up while connected to usb or charge the phone will boot normally and will work fine. by the way even if i can boot, when i disconnect the cable the phone will crash and shut down after some time.

i' ve checked the battery status and it says Good, no need to replace it. uAh: 2367000.
i've tried to wipe data, upgrade\downgrade firmware but nothing worked.

May someone help me with this?
My guess : Kernel problem if its not a kernel thing then your hardware has problems
If I helped spam that "Thanks" button

Phone :Xperia SP
Android Version : 4.3
Kernel:Stock .266 Kernel with CWM rootable by Doomlord
Rom: Stock
Bootloader:Unlocked
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes