Quo Vadis, Open {Source, Standards, World}? w/ Jan Wildeboer – XDA:DevCon 2014

Open Source was a big topic at this years XDA:DevCon … more

Android 5.0 Leaked for the Samsung Galaxy Note 3

Android Lollipop is still making its way to many new devices. Firmware updates have been … more

Learn to Sync Files Between Android And PC with Unison

Dropbox and similar cloud services are great if youre planning to keep your files … more

OnePlus Indian Ban Lifted, Android One Expanding – XDA TV

Android 5.0.1 Lollipop is available for the Nvidia SHIELD Tablet! That and … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Signal Loss - 1 bar - No Sevice I747m - Cant receive calls

OP blainville10

13th June 2014, 12:30 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Hi,

I have a fido I747m I baught off someone and tried before buying it to see if my rogers and Pc mobile sim works. Did placed call and was ok. After placing a few calls I was having trouble getting them to go through. Only 10-30% of calls go through. I noticed the signal strength is one bar and increase to full when placing the call and if it does quickly the call will go through if there is a delay the call wont go through. Now to receive calls I cant unlesss by chance I have more than one bar when someone is trying to call me so less than 1% of calls I receive. I've wiped and reflashed the fido rom bell rom and the new pc mobile rom the result is the same. Turned on/off airplane mode to get to work for less than a minute. Ive rooted the phone and modified to downgrade to 4.1.2 still no luck. Some people are telling it may have been unlocked badly. What can I do. I want to try to flash EFS but Im seeing I need to jtag which I dont have. Please let me know what I can do or if there is nothing that can be done.

EMEI OK
Last edited by blainville10; 13th June 2014 at 12:37 AM.
15th June 2014, 11:22 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
up
17th June 2014, 05:15 PM   |  #3  
BWolf56's Avatar
Recognized Contributor
Flag Outaouais
Thanks Meter: 1,706
 
3,891 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by blainville10

Hi,

I have a fido I747m I baught off someone and tried before buying it to see if my rogers and Pc mobile sim works. Did placed call and was ok. After placing a few calls I was having trouble getting them to go through. Only 10-30% of calls go through. I noticed the signal strength is one bar and increase to full when placing the call and if it does quickly the call will go through if there is a delay the call wont go through. Now to receive calls I cant unlesss by chance I have more than one bar when someone is trying to call me so less than 1% of calls I receive. I've wiped and reflashed the fido rom bell rom and the new pc mobile rom the result is the same. Turned on/off airplane mode to get to work for less than a minute. Ive rooted the phone and modified to downgrade to 4.1.2 still no luck. Some people are telling it may have been unlocked badly. What can I do. I want to try to flash EFS but Im seeing I need to jtag which I dont have. Please let me know what I can do or if there is nothing that can be done.

EMEI OK

Your NV file might be damaged/corrupted, which seems to be quite frequent with unlocking. You could copy one from another phone with nv-reader-write.

Before going that route though, you can try flashing another modem. I believe the latest one for Canadian users is ND3.
17th June 2014, 05:27 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
That's what I actually did and worked. I didn't even modify the nv file and change the imei on the file. That easy it kept its own imei.


I tried flashing radio before and didn't work.
Last edited by blainville10; 17th June 2014 at 05:42 PM.
21st June 2014, 02:01 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Is it normal I didnt have to change the imei number of the nv file.
21st June 2014, 06:59 AM   |  #6  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Flag HuntsVegas!!!
Thanks Meter: 6,501
 
9,195 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Never try to "change" the imei. Unless meeting very specific criteria that is illegal.
Didn't you just say its working now though? Or did I misunderstand? Imo, messing with NV data should always be a last resort. If something goes wrong you can cause irreparable damage to the device. Plus ime, many people find they don't even need to go this route and just flashing the stock firmware often solves the problem.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes