Boost the Brightness of Your Sony Xperia Z1’s LED

I think the last time anyone has ever used a physical torch to find their earphones, … more

XDA Xposed Tuesday: Modify the Look of Your Volume Control – XDA TV

How many screenshots have you seen with a volume status bar in the … more

Prepare Your Nokia X2 for Battle with Nokia X2 Tools

Unveiled in June this year, the Nokia X2 is the Finnish companys second crack at an … more

Increase the Speaker Volume of Your Samsung Gear 2 with Tool and Tutorial

I think its pretty safe to say that any sound coming out of a … more
Post Reply

[Q] Changing a tablet's screen resolution to 1280x800 is it worth it?

20th June 2014, 09:19 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
I just bought an Intenso 824 with a resolution 1024x768 I was reading that the highet the resolution the better the quaility so I was thinking to root my tablet and maybe change my resolution to improve quality?What do you think thanks
21st June 2014, 12:12 AM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
No one?
21st June 2014, 03:43 AM   |  #3  
Vaibhav Chauhan's Avatar
Senior Member
Flag Dahod, Gujarat
Thanks Meter: 134
 
757 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by Nick312

I just bought an Intenso 824 with a resolution 1024x768 I was reading that the highet the resolution the better the quaility so I was thinking to root my tablet and maybe change my resolution to improve quality?What do you think thanks

don ' t change the resolution because it will go
out of the screen border
21st June 2014, 10:28 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by Vaibhav Chauhan

don ' t change the resolution because it will go
out of the screen border

Are you sure?
21st June 2014, 11:42 AM   |  #5  
Planterz's Avatar
Senior Member
Flag Tucson, AZ
Thanks Meter: 195
 
717 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
The screen itself only has so many pixels on it. No software can change that fact.
21st June 2014, 11:56 AM   |  #6  
Vaibhav Chauhan's Avatar
Senior Member
Flag Dahod, Gujarat
Thanks Meter: 134
 
757 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by Nick312

Are you sure?

of course
take an example oof boot animation
if you change the resolution of boot animation it can't be see perfectly
21st June 2014, 12:07 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by Vaibhav Chauhan

of course
take an example oof boot animation
if you change the resolution of boot animation it can't be see perfectly

So what can you do to improve the screen quality?
21st June 2014, 12:24 PM   |  #8  
Vaibhav Chauhan's Avatar
Senior Member
Flag Dahod, Gujarat
Thanks Meter: 134
 
757 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by Nick312

So what can you do to improve the screen quality?

just use correct resolution things

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Android Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank