Post Reply

[Q] Wi-Fi no longer works after converting to GPe

16th June 2014, 10:24 AM   |  #1  
Zerelth's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 34
 
142 posts
Join Date:Joined: May 2014
I tried to convert my Moto G to MototoolAIO, so I downloaded it along with the GPe Rom, and then I clicked the Convert to GPe button.
On the fastboot screen, it showed some errors: hab check failed for recovery, hab check failed for boot and Invalid PIV signed system image.
Frightened, I tried to revert it back to the stock rom, luckily I was able to (4.3 JB).
But, the problem I was facing is there was no longer the "Bootloader Unlocked" Warning screen anymore, I thought I flashed the fixed logo.bin, but it wasn't, it's the stock one...but it's not a big deal...While going through the setup wizard, I realized that Wifi cannot be turned on anymore, since the screen showed: Turn on Wi-Fi to see availble networks. Normally it would turn on by itself, but now it didn't...I realized that there was something wrong about it...
Then, I open the Settings and try to turn the Wifi on, but it won't...it will just switch back to the "OFF" position while it should be at the "ON" position and changed to blue, not grey...
I thought there was some error when converting to GPe, so I decided to flash the whole GPe Rom again...using fastboot method...
Finally, I saw the unlocked lock on the bootlogo, and the phone did boot, but it's just the same, the Wi-Fi now is stuck at the "ON" position, while not turning blue, it just stay greyed...
Then, I dial *#*#4636#*#* to see how the wifi is, and there are some lines:
Wi-Fi state: DISABLED
...
Supplicant state: UNINITIALIZED

I also tried flashing both the GPe stock rom and both the JB and KK motorola stock Rom, still, with no hope of getting the Wi-Fi to work..
Idk what to do now, please help
16th June 2014, 10:35 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 212
 
441 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
@Zerelth ... Sorry to be conventional but have you tried a system/factory reset?
16th June 2014, 10:45 AM   |  #3  
NextGenGTR's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 93
 
391 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by Zerelth

I tried to convert my Moto G to MototoolAIO, so I downloaded it along with the GPe Rom, and then I clicked the Convert to GPe button.
On the fastboot screen, it showed some errors: hab check failed for recovery, hab check failed for boot and Invalid PIV signed system image.
Frightened, I tried to revert it back to the stock rom, luckily I was able to (4.3 JB).
But, the problem I was facing is there was no longer the "Bootloader Unlocked" Warning screen anymore, I thought I flashed the fixed logo.bin, but it wasn't, it's the stock one...but it's not a big deal...While going through the setup wizard, I realized that Wifi cannot be turned on anymore, since the screen showed: Turn on Wi-Fi to see availble networks. Normally it would turn on by itself, but now it didn't...I realized that there was something wrong about it...
Then, I open the Settings and try to turn the Wifi on, but it won't...it will just switch back to the "OFF" position while it should be at the "ON" position and changed to blue, not grey...
I thought there was some error when converting to GPe, so I decided to flash the whole GPe Rom again...using fastboot method...
Finally, I saw the unlocked lock on the bootlogo, and the phone did boot, but it's just the same, the Wi-Fi now is stuck at the "ON" position, while not turning blue, it just stay greyed...
Then, I dial *#*#4636#*#* to see how the wifi is, and there are some lines:
Wi-Fi state: DISABLED
...
Supplicant state: UNINITIALIZED

I also tried flashing both the GPe stock rom and both the JB and KK motorola stock Rom, still, with no hope of getting the Wi-Fi to work..
Idk what to do now, please help

Your Wifi might be messed up, got the same exact problem on my old htc sensation, EXACT!
19th June 2014, 06:26 AM   |  #4  
Zerelth's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 34
 
142 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by metpolds

@Zerelth ... Sorry to be conventional but have you tried a system/factory reset?

It's obviously has been reset...I've done it like 5-10 times now...
19th June 2014, 09:00 PM   |  #5  
HeisehKiiN's Avatar
Member
Thanks Meter: 21
 
87 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
This happenned to me as well, but I wasn't using Mototool...
Then problem was the recovery. Try to flash GPE with a different recovery.
22nd June 2014, 04:45 AM   |  #6  
Zerelth's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 34
 
142 posts
Join Date:Joined: May 2014
Please help...
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Moto G Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank