Post Reply

[Q] Thought all Verizon 4G phones were carrier unlocked.

OP Alexcxvtr

21st June 2014, 10:25 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
247 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Greetings.

It seems I'm facing a weird problem here.
To begin with, I live in Europe and I've just bought a Verizon M8.
After boot, a pop up reads that this sim card is not from Verizon.
Although, my sim card CAN receive calls and messages (there is also the app from my carrier services) I cannot make any calls.
What happens is that when I'm trying to dial a number, +1 appears in front of the phone number and call is dropped.
+1 is the phone code for the US.
Well, I don't want this.
I thought every single Verizon 4G phone was carrier unlocked out-of-the-box.
To be honest, I know it, because there is some kind of legislation forcing Verizon to sell their 4G phones unlocked.

Could anyone please help me?
What should I do?
Flash another firmware? And which one?
22nd June 2014, 03:19 AM   |  #2  
x017in's Avatar
Senior Member
Flag Bangalore / New York
Thanks Meter: 92
 
690 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Lightbulb Solution
Quote:
Originally Posted by Alexcxvtr

Greetings.

It seems I'm facing a weird problem here.
To begin with, I live in Europe and I've just bought a Verizon M8.
After boot, a pop up reads that this sim card is not from Verizon.
Although, my sim card CAN receive calls and messages (there is also the app from my carrier services) I cannot make any calls.
What happens is that when I'm trying to dial a number, +1 appears in front of the phone number and call is dropped.
+1 is the phone code for the US.
Well, I don't want this.
I thought every single Verizon 4G phone was carrier unlocked out-of-the-box.
To be honest, I know it, because there is some kind of legislation forcing Verizon to sell their 4G phones unlocked.

Could anyone please help me?
What should I do?
Flash another firmware? And which one?


for the first issue of prefix:

Go to Settings>Call>Assisted Dialling. - Here select your country in "current country"& "reference country"

If that does not work, turn off assisted dialling itself
The Following User Says Thank You to x017in For This Useful Post: [ View ]
22nd June 2014, 12:44 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
247 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Member Dodge DeBoulet's suggested this already and worked.
Thanks anyway, man. Good to know there is help when it's needed.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in One (M8) Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank