Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,489 Members 45,771 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Force LTE on Z2?

Tip us?
 
kuodo20
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jan 2014
Smile [Q] Force LTE on Z2?

Hi,

Is there a way to let my Z2 Force using LTE?

I'm in a place where LTE signal is not so strong, so I think the phone preferred H+ than LTE. My friend told me that he was positive that there is LTE signal here.

Thanks advance.
 
funky0308
Old
#2  
funky0308's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 4924
Posts: 6,102
Join Date: Aug 2012
Location: Osijek

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by kuodo20 View Post
Hi,

Is there a way to let my Z2 Force using LTE?

I'm in a place where LTE signal is not so strong, so I think the phone preferred H+ than LTE. My friend told me that he was positive that there is LTE signal here.

Thanks advance.
You can go to service menu ( *#*#7378423#*#*) and go to service settings/network mode.


You can choose LTE only but that's not smart thing to do.

If there's no LTE signal you won't have signal at all and battery will discharge faster because your device will struggle to connect to and fine LTE...

LTE/WCDMA is perfectly fine.
If there's LTE signal device will use it.


Sent from my D6503 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to funky0308 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
kuodo20
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by funky0308 View Post
You can go to service menu ( *#*#7378423#*#*) and go to service settings/network mode.


You can choose LTE only but that's not smart thing to do.

If there's no LTE signal you won't have signal at all and battery will discharge faster because your device will struggle to connect to and fine LTE...

LTE/WCDMA is perfectly fine.
If there's LTE signal device will use it.


Sent from my D6503 using Tapatalk


Thank you.. and for the advice too.
 
markshane
Old
#4  
markshane's Avatar
Member
Thanks Meter 14
Posts: 99
Join Date: Jun 2010
Location: Dubai
Quote:
Originally Posted by funky0308 View Post
You can go to service menu ( *#*#7378423#*#*) and go to service settings/network mode.


You can choose LTE only but that's not smart thing to do.

If there's no LTE signal you won't have signal at all and battery will discharge faster because your device will struggle to connect to and fine LTE...

LTE/WCDMA is perfectly fine.
If there's LTE signal device will use it.


Sent from my D6503 using Tapatalk
Hi, off topic... but may I know which theme are you using? Is it just a theme or a custom ROM?
 
funky0308
Old
(Last edited by funky0308; 22nd June 2014 at 04:23 PM.)
#5  
funky0308's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 4924
Posts: 6,102
Join Date: Aug 2012
Location: Osijek

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by markshane View Post
Hi, off topic... but may I know which theme are you using? Is it just a theme or a custom ROM?
Momentarily, I'm using Niaboc theme...

Check here for my themes...
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=53438173

There are many more themes in Z1 themes and apps section.

Link for Niaboc theme.
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=52404715

Sent from my D6503 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to funky0308 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
markshane
Old
#6  
markshane's Avatar
Member
Thanks Meter 14
Posts: 99
Join Date: Jun 2010
Location: Dubai
Thanks for the reply, I have yet to root my Z2, will surely check out your theme as well, which by the way looks stunning!
The Following User Says Thank You to markshane For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes