Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,773 Members 52,104 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Flashing international KitKat ROM on E970

Tip us?
 
CyborgTurtle
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Feb 2014
Default [Q] Flashing international KitKat ROM on E970

I'm looking to install LG's official Korean KitKat ROM on my Optimus G. I noticed that it's been unofficially ported to the international variants (E975, E971...) here. I was wondering that since the AT&T variant is a bit different (lower-res camera, SD card slot), would it be safe to install or would I encounter any issues? I have flashed Epsilon Project before and I did not have access to the camera or LTE. I went back to CyanogenMod shortly after that. If I were to install this KDZ, would I encounter the same sorts of problems?

Thanks in advance.
 
dandrumheller
Old
#2  
dandrumheller's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 689
Posts: 2,380
Join Date: Jul 2010
Location: Southern Maine / Seacoast NH
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2771440

Sent from my LG Optimus G using Tapatalk
Current: AT&T LG Optimus G (E970) BeanStalk
ASUS Transformer TF101: EOS / KAT

Vizio VTab 1008 Stock Honeycomb (doomed to a rootless existence)

Still around: AT&T HTC Aria - Gene Poole's Liberated Aria


Gone: SGS2 i777 and random stuff dating back to an analog Mitsubishi phone circa 1996.


Quote:
Originally Posted by quarlow View Post

If you give a man a blanket you keep him warm for the night. If you light him on fire he is warm for the rest of his life.

Sent from my Galaxy S II (i777)
RESISTANCE
 
CyborgTurtle
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by dandrumheller View Post
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2771440

Sent from my LG Optimus G using Tapatalk
Wow. How did I miss that. Thanks, I'll be looking forward to it then!
 
nizarp
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by CyborgTurtle View Post
Wow. How did I miss that. Thanks, I'll be looking forward to it then!
I am total newbie. Can you guys tell me how to install this ROM. I downloaded the zip file. I have TWRP installed. How can I install it?
 
CyborgTurtle
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by nizarp View Post
I am total newbie. Can you guys tell me how to install this ROM. I downloaded the zip file. I have TWRP installed. How can I install it?
There are plenty of tutorials online, but here are the instructions:

1. Reboot into recovery (in your case TWRP)
2. Tap "install"
3. Browse the filesystem for the zip you want to install and select it
4. If you want to add additional zips, tap "add more zips" and repeat step 3 until you have all the zips
5. Swipe to flash the zips

A side note, it's generally a good idea to wipe /system and the dalvik cache when switching ROMs. Also, TWRP has issues on my device with flashing CM11, so if you're planning on installing that I recommend ClockworkMod instead.
 
nizarp
Old
(Last edited by nizarp; 18th June 2014 at 09:53 AM.)
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by CyborgTurtle View Post
There are plenty of tutorials online, but here are the instructions:

1. Reboot into recovery (in your case TWRP)
2. Tap "install"
3. Browse the filesystem for the zip you want to install and select it
4. If you want to add additional zips, tap "add more zips" and repeat step 3 until you have all the zips
5. Swipe to flash the zips

A side note, it's generally a good idea to wipe /system and the dalvik cache when switching ROMs. Also, TWRP has issues on my device with flashing CM11, so if you're planning on installing that I recommend ClockworkMod instead.
Thanks a lot. Like you said, I installed CWM and successfully flashed the firmware. Phone runs smooth now.

Only thing I would like to change is the default ringtones. There are many Korean ones in the default list. Can I somehow change them to English ones?
 
CyborgTurtle
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by nizarp View Post
Thanks a lot. Like you said, I installed CWM and successfully flashed the firmware. Phone runs smooth now.

Only thing I would like to change is the default ringtones. There are many Korean ones in the default list. Can I somehow change them to English ones?
Other than finding where they are located and renaming them, no.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


How to Factory Reset your Samsung Gear Live Android Wear SmartWatch – XDA Developer TV

Do you want to Factory Reset your Samsung Gear … more

Get Your Special xda:devcon ’14 Hotel And Conference Rate While It Lasts

By now you’ve definitely heard about XDA’s … more

Google Chromecast Rootable Once Again!

Over the six months, theGoogle Chromecasthas gained a considerable amount of official functionality. … more

YAATA isn’t Just Another Android Texting App

Although our mobile devices today are capable of executingnearly every task we normally … more