Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

XT890 Stuck on Red Logo. Probably damaged partitions.

OP Chamelleon

17th June 2014, 02:30 PM   |  #21  
Chamelleon's Avatar
OP Senior Member
Flag Kraków
Thanks Meter: 135
 
298 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
More
So it looks this model has problem with emmc like it was with Galaxy S and Galaxy S+. Only difference is that i9000/i9001 has script to reformat emmc and we don't have anything like this and even if we have it couldn't be used by locked bootloader.
The Following User Says Thank You to Chamelleon For This Useful Post: [ View ]
17th June 2014, 04:57 PM   |  #22  
Hazou's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 911
 
670 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Yep, seems like it. But with the galaxy line it can be avoided by upgrading the kernel. So maybe the stock kernel has somewhere a fault in it. Haven't researched this enough to know what it could be, but ITF has something to do with secure erase. Maybe with android 4.4 those issues will not rise again. And as far as I know it only happens on JB. Or I missed something.

I searched the internet (obviously) and came across this. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2581166 A bootable CWM recovery from external sdcard. Can it work u think? With the command switching devices in fastboot. I thought i read somewhere that the command in fastboot switching devices switches the boot points from internal to external. Maybe we can try something like that?

Verstuurd van mijn GT-P5110
Last edited by Hazou; 18th June 2014 at 11:29 AM.
The Following User Says Thank You to Hazou For This Useful Post: [ View ]
22nd June 2014, 05:53 PM   |  #23  
SalJR's Avatar
Junior Member
Flag Piracicaba
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Gentlemen,

My girlfriend's phone had exactly the same problem, the same error and the same messages on screen.
I spent hours on blogs and, when I was almost giving up, I found out a solution.

To tell you the truth, guys, I used the same procedure on my dead moto quench (cliq xt) five years ago... it seems stupid, but I've almost killed myself trying to do something to recover the fastboot which i thought was the reason... I was wrong...

So, here's what I did to solve it:

1 - First, have the motorola drivers and rsd lite 6.1.4 (or a higher version) installed;

2 - Download the version you need - sbf.droid-developers.org/phone.php?device=13 - sorry I cannot include the address here 'cause I didnt reach 10 messages on xda = P

3 - Unzip the file and edit the .xml file with notepad. It is the only .xml file on the folder;

4 - Remove the whole line which contain "getvar" word. (It must be the fourth or fifth line);

5 - Save and close the file;

6 - Now you can flash normally with rsd. IT WILL NOT STOP ON 8/12 STEP ANYMORE;


Please try it and post your comments;

Regards,
Last edited by SalJR; 22nd June 2014 at 05:57 PM.
22nd June 2014, 06:06 PM   |  #24  
Chamelleon's Avatar
OP Senior Member
Flag Kraków
Thanks Meter: 135
 
298 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
More
Already tried but there is no getvar in xml at all.
The Following User Says Thank You to Chamelleon For This Useful Post: [ View ]
23rd June 2014, 01:53 PM   |  #25  
SalJR's Avatar
Junior Member
Flag Piracicaba
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by Chamelleon

Already tried but there is no getvar in xml at all.

I think you should try a different version. On the same blog I found this solution, some people say that they tried since from 4.04 version (the first retail) to the last 4.1.2). Some of them managed to fix on the third rom.

PS: don't forget to delete the "getvar" line.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
brick, emmc, razr i, red logo, xt890
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes