Google Confirms “Android Lollipop Day” for November 3rd

A little over a week ago, Google announced the latest iteration of … more

Get Your XDA 2015 Custom Avatar and Signature Images Here

As stated in our motto, XDA Developer is for developers, by developers. The … more

Pin Your Photos on Android Lollipop with Photo Pinner

In the last few weeks,we have been talking quite a bit about Android 5.0 Lollipop. This … more

Samsung Galaxy Note Edge Hands On – XDA TV

Perhaps one of the more peculiar announcements this year was the curved edge-screened … more
Post Reply

Missing Baseband

OP oonline

24th June 2014, 05:55 AM   |  #1  
oonline's Avatar
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 4
 
224 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Hey guys

Not sure what happened but suddenly I don't have a baseband id any more... Doesn't show up on getvar all or in the bootloader...


All I did was install viper rom 1.7.1 and try to s-off with firewater... Although I keep getting the whelp message..

Is there anything I can do?

Everything works fine though
24th June 2014, 07:51 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 40
 
292 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Do you have a backup?
Should just be a case of installing a firmware.zip. You can get this from an ota.
Last edited by ashyx; 24th June 2014 at 07:55 AM.
24th June 2014, 08:27 AM   |  #3  
oonline's Avatar
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 4
 
224 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Quote:
Originally Posted by ashyx

Do you have a backup?
Should just be a case of installing a firmware.zip. You can get this from an ota.

I don't have a backup! Maybe I should have backed it up before I started flashing... this has never happened to me before though..


Can i install firmware without s-off though? Would i have to relock my bootloader?
24th June 2014, 09:27 AM   |  #4  
Android The Greek's Avatar
Senior Member
Flag Pottstown
Thanks Meter: 344
 
1,241 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
Quote:
Originally Posted by oonline

I don't have a backup! Maybe I should have backed it up before I started flashing... this has never happened to me before though..


Can i install firmware without s-off though? Would i have to relock my bootloader?

Only the firmware for your carrier and model

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app
24th June 2014, 09:28 AM   |  #5  
oonline's Avatar
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 4
 
224 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Quote:
Originally Posted by Android The Greek

Only the firmware for your carrier and model

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app

unfortunately i don't have that... my cid is 044... can't find it on XDA...
24th June 2014, 09:31 AM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 40
 
292 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
You will have to relock boot loader. As long as you flash the latest firmware for your device and it matches your MID and CID it should flash using stock recovery.
Make a nandroid back up first of your boot.img as this will get overwritten then flash it back. Obviously you will have to reinstall your custom recovery again.
The Following User Says Thank You to ashyx For This Useful Post: [ View ]
24th June 2014, 09:37 AM   |  #7  
oonline's Avatar
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 4
 
224 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Quote:
Originally Posted by ashyx

You will have to relock boot loader. As long as you flash the latest firmware for your device and it matches your MID and CID it should flash using stock recovery.
Make a nandroid back up first of your boot.img as this will get overwritten then flash it back. Obviously you will have to reinstall your custom recovery again.

will give it a go! thanks!
24th June 2014, 09:38 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 40
 
292 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by oonline

unfortunately i don't have that... my cid is 044... can't find it on XDA...

Have a look here:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2696282
24th June 2014, 09:42 AM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 421
 
1,746 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Post an output of fastboot getvar all
24th June 2014, 10:12 AM   |  #10  
oonline's Avatar
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 4
 
224 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Quote:
Originally Posted by SaHiLzZ

Post an output of fastboot getvar all

hey guys... i've managed to update my firmware but now it says in the bootloader...

RADIO-INVALID_VER_INFO
OpenDSP-INVALID_VER_INFO

getvar

(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 3.16.0.0000
(bootloader) version-baseband: INVALID_VER_INFO
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.54.707.7
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: SH447WM05857
(bootloader) imei: 358716055168669
(bootloader) imei2: Not Support
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m8_ul
(bootloader) platform: hTCBmsm8974
(bootloader) modelid: 0P6B11000
(bootloader) cidnum: HTC__044
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 0mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: ab0efa49
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in One (M8) Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank