Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,804,576 Members 43,867 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Install Stock Recovery

Tip us?
 
niftycalls
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 58
Join Date: Oct 2008
Location: Bangalore
Default [Q] Install Stock Recovery

Hi Experts,

i had rooted my phone a while back and installed custom recovery , and was on stock ROM.
Due to issues on official emails, i had to unroot my phone and relock it.

All is fine, however i did miss 1 step, that is, i still have a diff recovery on it, and i want to install my stock recovery back so that i can install OTA.

I do have the stock recovery (i think).
So is theree a quick way to do that without unlocking the bootloader again or without losing any data?

Let me know PLEASE!

Regards
Manas
 
Thant
Old
#2  
Thant's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 521
Posts: 1,677
Join Date: Apr 2010
Location: Sofia

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by niftycalls View Post
Hi Experts,

i had rooted my phone a while back and installed custom recovery , and was on stock ROM.
Due to issues on official emails, i had to unroot my phone and relock it.

All is fine, however i did miss 1 step, that is, i still have a diff recovery on it, and i want to install my stock recovery back so that i can install OTA.

I do have the stock recovery (i think).
So is theree a quick way to do that without unlocking the bootloader again or without losing any data?

Let me know PLEASE!

Regards
Manas
post result from command fastboot getvar version-main and we will find you the stock recovery
If my post help you a click on Thanks would be nice

YOU ARE A NOOB CLICK HERE OR YOU ARE COMPLETE NOOB CLIK HERE

Device: HTC One X 32GB
CID: HTC__032
HBOOT: 1.72
KERNEL: lONELyX #023 LM_UV
ROM: lONElyX 1.0.1 with modification
 
niftycalls
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 58
Join Date: Oct 2008
Location: Bangalore
@Thant, the issue is not really finding the stock recovery, i assume i have it, question is -

"All is fine, however i did miss 1 step, that is, i still have a diff recovery on it, and i want to install my stock recovery back so that i can install OTA."
"So is theree a quick way to do that without unlocking the bootloader again or without losing any data?"
 
robchongke
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 82
Posts: 415
Join Date: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by niftycalls View Post
@Thant, the issue is not really finding the stock recovery, i assume i have it, question is -

"All is fine, however i did miss 1 step, that is, i still have a diff recovery on it, and i want to install my stock recovery back so that i can install OTA."
"So is theree a quick way to do that without unlocking the bootloader again or without losing any data?"
as i can remember even if your bootloader is unlocked as long as you have stock recovery you can update.. just make sure you have a backup of all your data.
 
niftycalls
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 58
Join Date: Oct 2008
Location: Bangalore
Phew.. So my booloader is RE LOCKED now, and i just want to install the stock recovery... without losing data or unlocking the bootloader........possible???
 
M@c|-|oR
Old
#6  
M@c|-|oR's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 276
Posts: 859
Join Date: Sep 2012
Location: Niš
Quote:
Originally Posted by niftycalls View Post
Phew.. So my booloader is RE LOCKED now, and i just want to install the stock recovery... without losing data or unlocking the bootloader........possible???
No.
To flash recovery, your bootloader must be unlocked. Do you still have unlock.bin file?
Slim Kat 7.6
KitKat 4.4.4
@280dpi (my arms are too short for lower )
 
niftycalls
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 58
Join Date: Oct 2008
Location: Bangalore
Quote:
Originally Posted by M@c|-|oR View Post
No.
To flash recovery, your bootloader must be unlocked. Do you still have unlock.bin file?
yess.. i have the unlock.bin, but then i lose all the data no?
 
M@c|-|oR
Old
#8  
M@c|-|oR's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 276
Posts: 859
Join Date: Sep 2012
Location: Niš
Quote:
Originally Posted by niftycalls View Post
yess.. i have the unlock.bin, but then i lose all the data no?
As far as I remember you will lose data. Make a backup (Titanium, or similar app) of important data, unlock the bootloader, flash stock recovery, reboot, restore data.
And keep the bootloader unlocked!
Slim Kat 7.6
KitKat 4.4.4
@280dpi (my arms are too short for lower )
 
niftycalls
Old
#9  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 58
Join Date: Oct 2008
Location: Bangalore
damn!! if i keep my bootloader unlocked, i keep getting an error from an anitvirus kinda tool tht i had to install so that i receive my office emails. thanks for your help, will do this when i have a lot of time..

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Use Facebook Pictures as a LWP with Facebook View

One of the best things that Android has always offeredits users is the ability to tailor … more

Share Your Thoughts Anonymously with A Minimalist Social Network

Nowadays, almost everyone has a second life onthe Internet. Among the best … more

Enable Heads Up Notifications For The Sprint Galaxy S3

Heads up notifications, in case you didn’t already know, are an experimental … more

Android One Goes Live in India!

Android One is a Google initiative set to bring an AOSP-like experience tosome emergingmarkets like India, … more