FORUMS

Analysis & Opinion

No auto rotate

98 posts
Thanks Meter: 8
 
By nlcgadgetman, Member on 9th June 2014, 03:36 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Not sure if it's a coincidence but I recently update to 4.4.3 and the auto rotate on the N7 2013 not working. Will only rotate when certain apps force it to. Anybody having that problem or solution

Sent from my Nexus 7 using XDA Premium HD app
 
 
9th June 2014, 05:47 AM |#2  
tonytien's Avatar
Member
Flag Lakewood, CO
Thanks Meter: 28
 
More
Yes. It kind of drives me nuts. The last rotation I used sticks after a few hours of leaving it in sleep mode. A reboot fixes it for me.
The Following 2 Users Say Thank You to tonytien For This Useful Post: [ View ]
9th June 2014, 02:34 PM |#3  
OP Member
Thanks Meter: 8
 
More
Crap reboot not working for me. I'm using an app that sits in the notification bar that will force the rotate in the meantime

Sent from my Nexus 7 using XDA Premium HD app
9th June 2014, 08:20 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Me too not working
11th June 2014, 11:40 PM |#5  
Saturny's Avatar
Senior Member
Flag Decatur, Ga
Thanks Meter: 56
 
More
Have you tried flashing a custom rom? Auto rotate works fine on my N7 running Pac-man 4.4.3 (6/9 nightly).

Sent from my Insane S4 via XDA App.
14th June 2014, 01:46 AM |#6  
MidnightDevil's Avatar
Senior Member
Flag Lisbon
Thanks Meter: 1,015
 
More
That happens to me as well. I'm using an apo to force rotation whenever I want to rotate it, otherwise a reboot usually fixes it, until it goes back to sleep.
Better of with an app.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
22nd June 2014, 09:27 PM |#7  
Member
Thanks Meter: 14
 
More
same problem here
23rd June 2014, 07:52 PM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 128
 
More
Quote:
Originally Posted by nlcgadgetman

Not sure if it's a coincidence but I recently update to 4.4.3 and the auto rotate on the N7 2013 not working. Will only rotate when certain apps force it to. Anybody having that problem or solution

Sent from my Nexus 7 using XDA Premium HD app

Don't know if it's a cure, but this happened to me when I upgraded the rom (4.3 variety). Thought the gyro sensor was gone 'cause I then flashed 2 different custom roms and it didn't budge. So I took it apart, and finding nothing noticeable, I disconnected the battery for a few seconds, reconnected it, reseated all the cables and closed it. Then it worked again.

This thing is fickle!!!
24th June 2014, 04:20 PM |#9  
Senior Member
Sarasota, FL
Thanks Meter: 88
 
More
Same issue here, reboot fixes for a while. Not real comfortable with taking it apart...

Sent from my Nexus 7 2013 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes