Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,768,721 Members 52,593 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Odin Fail OTA NC4

Tip us?
 
degr80ne
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: May 2010
Default [Q] Odin Fail OTA NC4

I have a OTA Stock 4.4.2 Note 3. I rooted using Gehot's method and all was working fine. Safestrap, SU, Titanium. Decided to flash a rom today since installing the NC2 Kernel via Odin is the trick. DLed Odin 3.09 and the NC2 kernel but it failed. Now anything I do fails and I am stuck on the download screen telling me to use Software Upgrade program. Can i fix this??
 
airmaxx23
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 952
Posts: 3,195
Join Date: Jun 2010
Location: Colton, NY
Quote:
Originally Posted by degr80ne View Post
I have a OTA Stock 4.4.2 Note 3. I rooted using Gehot's method and all was working fine. Safestrap, SU, Titanium. Decided to flash a rom today since installing the NC2 Kernel via Odin is the trick. DLed Odin 3.09 and the NC2 kernel but it failed. Now anything I do fails and I am stuck on the download screen telling me to use Software Upgrade program. Can i fix this??
Did you unzip the NC2 kernel package and use the file inside?
*** Please don't forget to hit the "Thanks" button if someone has helped you ***

"I know I was born and I know that I'll die, the in-between is mine"
 
Michael R.
Old
#3  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 47
Join Date: Feb 2014
Location: Seattle
Quote:
Originally Posted by degr80ne View Post
I have a OTA Stock 4.4.2 Note 3. I rooted using Gehot's method and all was working fine. Safestrap, SU, Titanium. Decided to flash a rom today since installing the NC2 Kernel via Odin is the trick. DLed Odin 3.09 and the NC2 kernel but it failed. Now anything I do fails and I am stuck on the download screen telling me to use Software Upgrade program. Can i fix this??
I could be wrong but if you updated the with the OTA I think your NC4 upgrade will increment some counter that prevents you from rolling back. Even if you have root. Unless you were already on an nc2 rom...

Sent from my SM-N900V using XDA Premium 4 mobile app
 
degr80ne
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: May 2010
Quote:
Originally Posted by airmaxx23 View Post
Did you unzip the NC2 kernel package and use the file inside?
yes..i unzipped..the file ends in .tar.md5 loaded it into AP in Odin and fails
 
airmaxx23
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 952
Posts: 3,195
Join Date: Jun 2010
Location: Colton, NY
Quote:
Originally Posted by degr80ne View Post
yes..i unzipped..the file ends in .tar.md5 loaded it into AP in Odin and fails
I think the person that posted above your last post is right about not being able to downgrade since you're on the NC4 bootloader. Try booting into the stock recovery and doing a factory reset.
*** Please don't forget to hit the "Thanks" button if someone has helped you ***

"I know I was born and I know that I'll die, the in-between is mine"
 
barrackOBAMA
Old
#6  
barrackOBAMA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 251
Posts: 561
Join Date: Jan 2013
Get into recovery. And factory reset.

If that doesn't work.

Restore your back up in ss.

If you can't even get into safe strap..



You need to flash the appropriate. .Pit file to fix your phone.
 
Michael R.
Old
#7  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 47
Join Date: Feb 2014
Location: Seattle
The OTA thing is crucial... I really don't think you can roll back if you took the update OverTheAir

Sent from my SM-N900V using XDA Premium 4 mobile app
 
ROB281
Old
#8  
ROB281's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 45
Posts: 474
Join Date: Apr 2010
Location: Houston
Had the same issue last night, rebooted to recovery factory reset & wipe cache then reboot

If it doesn't work on the first reboot try a couple more times mine booted on the third attempt

While you can't roll firmware back you can still odin the nc2 kernel on a nc4 build

The Following User Says Thank You to ROB281 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes