Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,782,230 Members 48,084 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

TF 300 Partitions. Help please!

Tip us?
 
Omega Recon
Old
(Last edited by Omega Recon; 22nd June 2014 at 08:33 PM.)
#1  
Omega Recon's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 51
Posts: 165
Join Date: Sep 2012
Location: St. Louis
Default TF 300 Partitions. Help please!

Hey there!

I'm hoping that someone can help me out. My nephew who's a wanna-be geek was going to update my ROM (which didn't to be done really, but he wanted to show me what he was able to do). He went and downloaded the latest CM 11, rebooted and went into TWRP 2.7.0.1, did a factory reset, an advanced wipe, and did the Format Data. When he did that, it got stuck in a loop. Nothing happened. He tried to install the ROM he downloaded, and NOTHING! Long story short, by him doing the Format Data, he wiped out my partitions. TWRP, no matter what I try to do tells me it's unable to mount 'data' or 'media' etc. etc. Which is leading me to believe I have no partitions left. I've tried installing the latest update from Asus, and no dice. I've tried restoring backups that I have on my micro SD, and that's not working. Prior to all of this my tablet was unlocked and rooted.

Can someone please help me and tell me how to fix this? Can I get my partitions back? I'm really hoping that I don't have to send this tablet off to Asus in Dallas, TX to have it repaired.

I'm using a loaner tablet from a rental store, hoping I can get my TF 300 fixed.

Any help is deeply and sincerely appreciated.

Omega

Sent from my SM-P600 using Tapatalk
 
lj50036
Old
#2  
lj50036's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,293
Posts: 1,569
Join Date: Feb 2013
Location: Muti-Verse

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Omega Recon View Post
Hey there!

I'm hoping that someone can help me out. My nephew who's a wanna-be geek was going to update my ROM (which didn't to be done really, but he wanted to show me what he was able to do). He went and downloaded the latest CM 11, rebooted and went into TWRP 2.7.0.1, did a factory reset, an advanced wipe, and did the Format Data. When he did that, it got stuck in a loop. Nothing happened. He tried to install the ROM he downloaded, and NOTHING! Long story short, by him doing the Format Data, he wiped out my partitions. TWRP, no matter what I try to do tells me it's unable to mount 'data' or 'media' etc. etc. Which is leading me to believe I have no partitions left. I've tried installing the latest update from Asus, and no dice. I've tried restoring backups that I have on my micro SD, and that's not working. Prior to all of this my tablet was unlocked and rooted.

Can someone please help me and tell me how to fix this? Can I get my partitions back? I'm really hoping that I don't have to send this tablet off to Asus in Dallas, TX to have it repaired.

I'm using a loaner tablet from a rental store, hoping I can get my TF 300 fixed.

Any help is deeply and sincerely appreciated.

Omega

Sent from my SM-P600 using Tapatalk

Hey, tread lightly my friend...

Shot me an email @ jl52741@gmail.com

Lets see if we can find a solution to your problem ...

Thx Josh
 
Omega Recon
Old
#3  
Omega Recon's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 51
Posts: 165
Join Date: Sep 2012
Location: St. Louis
Quote:
Originally Posted by lj50036 View Post
Hey, tread lightly my friend...

Shot me an email @ jl52741@gmail.com

Lets see if we can find a solution to your problem ...

Thx Josh
Thanks Josh....

Email has been sent.



Sent from my SM-P600 using Tapatalk
 
lj50036
Old
#4  
lj50036's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,293
Posts: 1,569
Join Date: Feb 2013
Location: Muti-Verse

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Omega Recon View Post
Thanks Josh....

Email has been sent.



Sent from my SM-P600 using Tapatalk
I did not get an email...

It is. JL52741@gmail.com

jl52741@gmail.com

 
Omega Recon
Old
#5  
Omega Recon's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 51
Posts: 165
Join Date: Sep 2012
Location: St. Louis
Quote:
Originally Posted by lj50036 View Post
I did not get an email...

It is. JL52741@gmail.com

jl52741@gmail.com

Resent the email. Thanks

Sent from my SM-P600 using Tapatalk
 
lj50036
Old
#6  
lj50036's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,293
Posts: 1,569
Join Date: Feb 2013
Location: Muti-Verse

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Omega Recon View Post
Resent the email. Thanks

Sent from my SM-P600 using Tapatalk
Odd i am not getting your emails....
 
kzintz
Old
#7  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 39
Join Date: Apr 2011
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=44244313

i did exact same as you.. followed thread info above and it worked. i was on twerp 2.7.0.1 and also had installed a kitkat rom but just used the blob from
stock http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/Eee...teLauncher.zip

and it all recovered fine.
 
sbdags
Old
#8  
sbdags's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 12,758
Posts: 11,248
Join Date: Jun 2007
Location: Kenilworth, Coventry

 
DONATE TO ME
When you format /data in twrp it now takes 90 mins plus.... Sounds like he interrupted the format to me.

Solution is to reformat /data and let it finish this time.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Get Your Tasks Organized on Android Wear with Agenda Wear

Having a checklist of things you need to do is something we all can find useful at … more

Top 5 LG G3 MODs – XDA Developer TV

The LG G3 has been LG’s breakout hit of the summer. Using their knowledge frombuilding some … more

Make Your Calendar Widget Beautiful with Month

For some of us, summer vacation is alreadyover. For those getting ready to school, work, or … more

Integrate Social Networks Into Your Project With ASNE Library

Social network applications and services have developed into major parts ofour … more