FORUMS

Introducing Voices of XDA: Have Your Ideas Heard

By far the greatest assets we have at XDA-Developers are you, the developers, the eager … more

Unofficial Xposed For Lollipop Touchwiz With Flashable Zip

XDA Recognized Developer arter97 has released an unofficial build … more

YotaPhone 2 Pre-Order, Xperia Z1 Price Cut – XDA TV

Android Wear 5.1.1 OTA downloads are now available. That and much more news is … more

[FTF] Sony Xperia Z Lollipop Release

Sony rolled out a Lollipop update for Xperia Z just yesterday. If you still haven’t gotten … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] How to install ROM on bootlooped GS3?

25th June 2014, 03:17 AM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
So long story short I attempted to update my GS3 to the official ota 4.4.2 and it installed 100% but now will not boot past the AT&T logo. It revolves about three times then freezes. I am still able to get into recovery/download mode and I was wondering how I can either get it to fully boot or install some other rom? Pretty noobish at this have only rooted twice and installed CM via the installer. Any help would be appreciated!
 
 
25th June 2014, 08:24 AM |#2  
pre4speed's Avatar
Senior Member
Flag lancaster
Thanks Meter: 600
 
Donate to Me
More
Try a factory reset in recovery to see if that helps.
25th June 2014, 01:28 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by pre4speed

Try a factory reset in recovery to see if that helps.

Ive tried that a few times already along with wiping the cache but nothing
25th June 2014, 01:54 PM |#4  
BWolf56's Avatar
Recognized Contributor
Flag Outaouais
Thanks Meter: 1,747
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by collad0

Ive tried that a few times already along with wiping the cache but nothing

You might have to try with Kies if you wanna keep the official.

I'm not sure if there is a flashable zip of 4.4.4 yet.
25th June 2014, 02:04 PM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by BWolf56

You might have to try with Kies if you wanna keep the official.

I'm not sure if there is a flashable zip of 4.4.4 yet.

Kies was the first thing I went to but unfortunately when I put in my s/n it says its not correct and to keep trying :/ Don't really care if its official or not just want to get it in a working state lol
25th June 2014, 02:46 PM |#6  
BWolf56's Avatar
Recognized Contributor
Flag Outaouais
Thanks Meter: 1,747
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by collad0

Kies was the first thing I went to but unfortunately when I put in my s/n it says its not correct and to keep trying :/ Don't really care if its official or not just want to get it in a working state lol

http://forum.xda-developers.com/show...34&postcount=2 might be useful then.
The Following User Says Thank You to BWolf56 For This Useful Post: [ View ]
25th June 2014, 04:42 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by BWolf56

http://forum.xda-developers.com/show...34&postcount=2 might be useful then.

Thanks but im not 100% sure what to do. Can I flash cwm via odin then flash the rom? Because my gs3 is recognized by my computer but im not able to access it like a hard drive to drag the files in.

Edit: If I had an external sd card could I load cwm and say cm11 from there?
Last edited by collad0; 25th June 2014 at 04:46 PM.
25th June 2014, 04:57 PM |#8  
BWolf56's Avatar
Recognized Contributor
Flag Outaouais
Thanks Meter: 1,747
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by collad0

Thanks but im not 100% sure what to do. Can I flash cwm via odin then flash the rom? Because my gs3 is recognized by my computer but im not able to access it like a hard drive to drag the files in.

Edit: If I had an external sd card could I load cwm and say cm11 from there?

Yep, you could use an external SD to flash CM. You'll have to flash cwm or twrp with Odin if you don't already have it.
The Following User Says Thank You to BWolf56 For This Useful Post: [ View ]
25th June 2014, 05:02 PM |#9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by BWolf56

Yep, you could use an external SD to flash CM. You'll have to flash cwm or twrp with Odin if you don't already have it.

Ok thanks a ton!
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
gs3
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in AT&T Galaxy S III Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank