5,814,863 Members 47,995 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Is my m8's IR blaster spoilt?

Tip us?
 
sgs2noob
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 25
Join Date: Feb 2012
Location [Q] Is my m8's IR blaster spoilt?

Have just gotten my M8

tried using the stock TV app first, didnt work... and it also doesn't "learn" from the other remote.

downloaded IR Universal Remote (which worked perfect on my S4 Active) and HTC Universal remote from the play store...
i do see the red beam flash ONCE only, but still doesnt turn on any device (tried a few diff TVs)


does anyone have an app or way to test this before i send it back for repairs?
 
references
Old
#2  
Member
Thanks Meter 17
Posts: 72
Join Date: Sep 2008
None of the softwares remote profiles worked for me, I had to teach the app with the remote manually one button at the time to get it to work.
 
Traceamount
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 70
Posts: 250
Join Date: Jul 2010
Location: OKC, OK
Worked fine for me, first try. Sony TV and Sony surround with an AT&T U-verse cable box. I only had to use the remote for it to learn from for 1, which worked first try. (All via their TV app on the phone)

I'm sure you're aware, but keep in mind the IR is in the power button itself. Good luck
 
Brava27
Old
#4  
Brava27's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 115
Posts: 691
Join Date: Sep 2012
Location: Toronto
Google smart ir remote. Best remote out there.

Sent from my HTC One_M8
Telus Galaxy S5
HTC M8, LG G2, Note 3, Note 2, Galaxy S4, Galaxy S3, Blackberry Torch 9810, Blackberry Bold 9700, Blackberry Tour 9630, iDEN Motorola i800, i790, etc, Motorola Pebble, Nokia 6000, Motorola StarTak
Telus
Toronto, Canada

 
sgs2noob
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 25
Join Date: Feb 2012
tried that too but didnt work.


managed to get it working now after resetting the phone to defaults.!

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
 
islam108
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Aug 2007
I'm facing the same problem here ... seems to be hardware issue
 
buddahj
Old
#7  
buddahj's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 93
Posts: 383
Join Date: Dec 2012
Location: Walton, KY
No problems here.
My life is a complicated drinking game...
 
vishalthedevil005
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 136
Join Date: Mar 2012
Location: Hyderabad

 
DONATE TO ME
So ..OP did u send your phone for repair??

or solved the problem by yourself

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Change the Style of Your Notifications with HeadsUp

Head Up notifications is one of these upcoming features that Android developers hid deep … more

Google Play Store to Show Price Ranges for In-App Purchases

Google recently announced a change to Google Play Store policy that requires … more

XDA Xposed Tuesday: How to Shut Up Your Phone – XDA Developer TV

So many different applications want to send us notifications that … more

Add Some Power to First Generation Snapdragon CPUs

Some older devices still remain very popular. Phones like theHTC Desire, Sony Ericsson … more