Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,713 Members 39,126 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Stupid question

Tip us?
 
joshua.justice
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 31
Posts: 462
Join Date: Feb 2011
Location: Cincinnati

 
DONATE TO ME
Default Stupid question

I'm wondering if there's any other differences than our S5's coming with Verizon apps and the bootloader being locked? I'm thinking all the radios/frequency bands are the exact same. Correct me if I'm wrong.
 
Misterxtc
Old
#2  
Misterxtc's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 760
Posts: 856
Join Date: Dec 2013
Location: Upstate NY
Quote:
Originally Posted by joshua.justice View Post
I'm wondering if there's any other differences than our S5's coming with Verizon apps and the bootloader being locked? I'm thinking all the radios/frequency bands are the exact same. Correct me if I'm wrong.
The only stupid question is the one not asked. No, different carriers use different bands. I'm not sure who uses what but I know they are different.
 
joshua.justice
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 31
Posts: 462
Join Date: Feb 2011
Location: Cincinnati

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Misterxtc View Post
The only stupid question is the one not asked. No, different carriers use different bands. I'm not sure who uses what but I know they are different.
I know different carriers use different bands, but my question is are all bands present on all phones. So say they release a GPE Galaxy S5, if all the bands are there presumably I'd be able to use it on Verizon if all bands are there.
 
Misterxtc
Old
#4  
Misterxtc's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 760
Posts: 856
Join Date: Dec 2013
Location: Upstate NY
Quote:
Originally Posted by joshua.justice View Post
I know different carriers use different bands, but my question is are all bands present on all phones. So say they release a GPE Galaxy S5, if all the bands are there presumably I'd be able to use it on Verizon if all bands are there.
The bands might be present but I know they omit things like CDMA antennas on the Virgin Mobile phones so you can't use those bands. They might work somewhat but wouldn't be fully functional for roaming and 4GLTE and such.
 
PuffJr2
Old
#5  
PuffJr2's Avatar
Member
Thanks Meter 43
Posts: 92
Join Date: May 2013
Quote:
Originally Posted by joshua.justice View Post
I know different carriers use different bands, but my question is are all bands present on all phones. So say they release a GPE Galaxy S5, if all the bands are there presumably I'd be able to use it on Verizon if all bands are there.
If i recall correctly. The GSM based versions do not have support for CDMA, while VZW variants have support for GSM/HSPA+/UMTS.

Current Devices:
GalaxyS5 - Rooted 4.4.2
Note 2 - SemiRoot 4.4.2
Note 10.1 - Rooted 4.1.2
GalaxyS4 - Rooted 4.2.2
iPad Mini - iOS7.0.6

Retired:
iPhone 4 & 4S; Toshiba Thrive; HTC Thunderbolt
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes