Learn How to Create an Old School Dialer

XDA is not only a great source for custom ROMs, kernels, and various modifications for numerous … more

USB Desktop Charger Roundup – XDA TV

Sometimes you learn one way to do something, and that’s the way you do it forever. You never … more

Samsung Galaxy Grand Duos Receives Early CM12 Port

Samsung Galaxy Grand is a dual-SIM phone with a 5 screen that was announced two years ago. … more

Google Adds New Features to Drive, Sheets, Slides and Docs

In the last few months, Google has been working very hard to adapt all its apps to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] A500s Returned from Service Center with Network Problem

OP Vorion

26th June 2014, 11:06 AM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Coimbatore
Thanks Meter: 3
 
21 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
Hi Friends,

My friend's A500s had some power on/off issue. So he gave the phone to Xolo Service center. After 25 days, it has come back with the problem fixed. But both the SIMs' Network are gone. Everything else works fine. It seems the Service center flashed his phone with Baseband Version Modem_XOLO_A500s_S014_13092013

The Phone Recognizes the SIM cards without any issue. But no signal. It searches for Signal constantly with "Magnifying Glass" like tiny icon over the Signal Indicator. And a tiny X mark for rest of the time.

Bluetooth works
Wifi Works
FM Radio Works
Everything else Works

He doesn't want to give again to XOLO service center as he needs the phone for next week. He can't wait for another 25 days.
I installed CWM and Flashed with a Custom ROM but the Signal issue persists.

I would like to know what I should do to get the signal back...
1. Change the baseband or Downgrade it to 08082013?
2. Any other Custom ROM?
3. Any setting tweaks to be done?

or Any Hardware issue that we can't do/ Resubmit the phone to the same Xolo service center?

Right now, My friend can't afford another phone.

Kindly help me guys with your precious experiences and knowledge.

- Pravin
26th June 2014, 11:29 AM   |  #2  
nightwalker's Avatar
Senior Member
Flag Uttar Pradesh>Meerut
Thanks Meter: 320
 
671 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by Vorion

Hi Friends,

My friend's A500s had some power on/off issue. So he gave the phone to Xolo Service center. After 25 days, it has come back with the problem fixed. But both the SIMs' Network are gone. Everything else works fine. It seems the Service center flashed his phone with Baseband Version Modem_XOLO_A500s_S014_13092013

The Phone Recognizes the SIM cards without any issue. But no signal. It searches for Signal constantly with "Magnifying Glass" like tiny icon over the Signal Indicator. And a tiny X mark for rest of the time.

Bluetooth works
Wifi Works
FM Radio Works
Everything else Works

He doesn't want to give again to XOLO service center as he needs the phone for next week. He can't wait for another 25 days.
I installed CWM and Flashed with a Custom ROM but the Signal issue persists.

I would like to know what I should do to get the signal back...
1. Change the baseband or Downgrade it to 08082013?
2. Any other Custom ROM?
3. Any setting tweaks to be done?

or Any Hardware issue that we can't do/ Resubmit the phone to the same Xolo service center?

Right now, My friend can't afford another phone.

Kindly help me guys with your precious experiences and knowledge.

- Pravin

I am also having Xolo A500s.Flash stock rom with sp flash and everything will be solved
26th June 2014, 11:38 AM   |  #3  
OP Junior Member
Flag Coimbatore
Thanks Meter: 3
 
21 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
Quote:
Originally Posted by nightwalker

I am also having Xolo A500s.Flash stock rom with sp flash and everything will be solved

NightWalker, Did you face the same problem? If so, how did you manage to fix it? Could you kindly explain little more?
Which Stock ROM?
I flashed with SP Flash Tool earlier.. Stock ROM was from Androidxda site.
26th June 2014, 12:05 PM   |  #4  
nightwalker's Avatar
Senior Member
Flag Uttar Pradesh>Meerut
Thanks Meter: 320
 
671 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by Vorion

NightWalker, Did you face the same problem? If so, how did you manage to fix it? Could you kindly explain little more?
Which Stock ROM?
I flashed with SP Flash Tool earlier.. Stock ROM was from Androidxda site.

Download here
The stock rom and sp flash tool.Just follow the tutorial and you can do it well.
Download VCOM drivers of micromax a110 from google
They work.When u connect phone to pc with battery removed ,install driver then.
The Following User Says Thank You to nightwalker For This Useful Post: [ View ]
26th June 2014, 12:16 PM   |  #5  
OP Junior Member
Flag Coimbatore
Thanks Meter: 3
 
21 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
Quote:
Originally Posted by nightwalker

Download here
The stock rom and sp flash tool.Just follow the tutorial and you can do it well.
Download VCOM drivers of micromax a110 from google
They work.When u connect phone to pc with battery removed ,install driver then.

Thanks, NightWalker..

In the meanwhile, I rooted another fine working A500s and took a backup using CWM. I restored the problematic A500s (Using CWM) with Good A500s' Backup file. Baseband reverted to old 08082013 S011. But the problem persists.
Just now noticed, Front Camera quality sucks to the core.. worst.. before giving for service it was decent to make a video call..

I finally try once with your Stock ROM... If it doesn't work, I have to ask my friend to return the device to the same service center.

Thanks once again for the Help
26th June 2014, 12:22 PM   |  #6  
nightwalker's Avatar
Senior Member
Flag Uttar Pradesh>Meerut
Thanks Meter: 320
 
671 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by Vorion

Thanks, NightWalker..

In the meanwhile, I rooted another fine working A500s and took a backup using CWM. I restored the problematic A500s (Using CWM) with Good A500s' Backup file. Baseband reverted to old 08082013 S011. But the problem persists.
Just now noticed, Front Camera quality sucks to the core.. worst.. before giving for service it was decent to make a video call..

I finally try once with your Stock ROM... If it doesn't work, I have to ask my friend to return the device to the same service center.

Thanks once again for the Help

Hmm,But rather then saying can you hit the thanks button just left at my posts,I made.It will encourage me more.This will definately work.You can check my threads for Xolo A500s.I have ported recoveries and created roms.Just check
The Following User Says Thank You to nightwalker For This Useful Post: [ View ]
26th June 2014, 01:04 PM   |  #7  
OP Junior Member
Flag Coimbatore
Thanks Meter: 3
 
21 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
Unhappy
Quote:
Originally Posted by nightwalker

Hmm,But rather then saying can you hit the thanks button just left at my posts,I made.It will encourage me more.This will definately work.You can check my threads for Xolo A500s.I have ported recoveries and created roms.Just check

I am new to this Forum though I have been following it for a long time.. Just now I learnt to thank properly.. I mean just now noticed "Thank" button..

I checked the link you provided.. The links are dead.. S007 is very old.. the phone had come with S011.. Service center updated it to S014..
I went through the links.. hmmm.. Not working.. I already know how to root and flash.. all I need is a ROM or Baseband file to rectify the Network issue.. I tried everything I could..

Any of A500s users faced similar problem?
Now I started Hating Xolo Service Centers.. Could it be faulty radio receiver???
Last edited by Vorion; 26th June 2014 at 01:15 PM.
26th June 2014, 01:34 PM   |  #8  
nightwalker's Avatar
Senior Member
Flag Uttar Pradesh>Meerut
Thanks Meter: 320
 
671 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by Vorion

I am new to this Forum though I have been following it for a long time.. Just now I learnt to thank properly.. I mean just now noticed "Thank" button..

I checked the link you provided.. The links are dead.. S007 is very old.. the phone had come with S011.. Service center updated it to S014..
I went through the links.. hmmm.. Not working.. I already know how to root and flash.. all I need is a ROM or Baseband file to rectify the Network issue.. I tried everything I could..

Any of A500s users faced similar problem?
Now I started Hating Xolo Service Centers.. Could it be faulty radio receiver???

Nope,It's the best one.S007 is the most stable.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes