CPU Spy Gets an Android Lollipop Makeover

At some point in the distant past, you probably heard of CPU Spy for Android by XDARetired … more

Amazon Fire TV Stick vs Chromecast – XDA TV

There is no doubt that Amazon is a huge player in many markets, and they want to be a huge … more

Fight the Heat and Conserve Battery with EaseUS Coolphone

Memory hungry Android applications are often responsible for making our device … more

Battery Charged in 30 Seconds? Maybe in 2016

Phones and tablets are getting more and more power hungry with each passing generation. Their … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Disable data roaming pop-up

OP IIIMik3

25th June 2014, 12:16 AM   |  #11  
Member
Thanks Meter: 2
 
57 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by Jeb1008

Hello.
I am not a developer but I have a solution to roaming guards if you have root. I am a very tech savvy person and usually modify all my phone's on my on.

Here we go and I am not responsible for anything that could go wrong. Don't worry this is fairly simple computer programming.

1. Make sure you have root.
2. Download SQLite editor from the play store.
3. Open SQLite editor and go to the root of your phone.
4. Open data/data/com.android.providers.settings
5. Open Setting.db and select secure.
6. Scroll down to line 117 and highlight data_roaming_guards_blocked and hit the pencil to edit.
7. Change wording to data_roaming_guards_allowed and save.
8. Scroll to line 122 and highlight voice_roaming_guard_blocked and hit pencil to edit.
9. Change wording to voice_roaming_guard_allowed and save.
10. There is no need to reboot just go directly to settings, mobile data and roaming guards. You should be able to select and deselect.

I hope this works for you and if it does let's put it out there. Lots of people have this problem and it took me several days to figure this out

I am rooted, so I paid for the SQLite application and tried your suggestion. My lines numbers were slightly different, but I found the entries and made the modifications. It allowed me to disable the options! I am not currently in a roaming area, as I was over the weekend, so I cannot currently ensure it disables the prompts. However, the options are now clickable...and now unchecked for me! Thank you!
25th June 2014, 12:26 AM   |  #12  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
9 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Database Thanks
Thanks for the reply. Let me know if you have any problems.
25th June 2014, 12:39 AM   |  #13  
Member
Thanks Meter: 2
 
57 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by ReproOne

I am rooted, so I paid for the SQLite application and tried your suggestion. My lines numbers were slightly different, but I found the entries and made the modifications. It allowed me to disable the options! I am not currently in a roaming area, as I was over the weekend, so I cannot currently ensure it disables the prompts. However, the options are now clickable...and now unchecked for me! Thank you!

I also found out you can leave the name the same "_blocked", and then you only have to delete the value "domestic,international" from both entries. You have to restart the phone, but then that tells the system there is nothing to block. I have since went back and left the name entries as they were at default, but removed the values so they are blank.

Again, I appreciate your post as it was extremely helpful!
25th June 2014, 06:35 AM   |  #14  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
9 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Database Roaming Guard Greyed out fix.
Quote:
Originally Posted by IIIMik3

I often work in a building where my phone ends up roaming, which is fine with me, except that I keep getting the stupid data roaming warning. I can't seem to disable it, because the options are check and greyed out in the data roaming guard menu.



how can i enable these options so i can uncheck them??

Please see your original thread about Roaming Guards being locked. I have posted a fix for the issue. I am trying to get enough post to be able to make a new thread in the developers section.
Thanks
27th June 2014, 08:45 AM   |  #15  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
9 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Database Roaming guard fix
See Roaming guard fix at the bottom of page 1.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes