Google Updates Play Games, Wallet, Docs, Sheets, Slides, Drive, Google+, and Camera

While we haven’t really had much in the way of … more

Google Execs Talk to Ars About Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is right around the corner, and it’s expected to hit AOSP … more

UX Design in Apps and ROMs w/ Kevin Bruckert – BABBQ2014

This year’s Big Android BBQ has come and gone. While the whole event was … more

Bring Material Design Goodness to Your App with Support Library

At Google I/O 2014, the next iteration of Android was announced and … more
Post Reply

[Q] (Sprint) HTC One Max to work with T-Mobile SIM issue

OP SkeeBall76

16th June 2014, 02:19 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Good morning, and thank you for reading.

I need some advice, and I'll put it in as easy of a format as I can.
This is the thread I referenced, before posting here. It appears to be outdated: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2608910

Goal: To get this dang Sprint HTC One Max to use my current T-Mobile SIM card, in order to get a data signal, (text, etc.) as close to (what would be) stock as possible. I keep seeing that this has been possible, in the past, yet the info available is outdated.

Facts and specs:
1. This Max uses a SIM card.
2. Bootloader is unlocked and working 100%, thanks to HTCDev.com.
3. TAMPERED tag is visible. The thread, giving instructions on how to remove this, is outdated. (I tried it 3 times, and it didn't work) http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2477792
4. Recovery is TWRP and working 100% (v2.7.1.0)
5. OS is ViperMAX 2.0.0.
6. Android Version 4.4.2.
7. S-Off using Firewater. Rumrunner will not work with 4.4.2.
8. Rooted.
9. Venom Superuser installed.
10. ADB and fastboot ready.
11. HTC drivers installed.
12. SDK Manager installed, v22.6.4
13. Phone is in complete working order, minus Fingerprint scanner function. (It will let me swipe my finger, but fails after 4 tries, every time) Rumor has it that I'll have to relock my bootloader, in order to regain Fingerprint function. I'll do that, asap, as soon as I'm informed that I don't need my bootloader unlocked anymore.

After 20 hours of research and trial & error, I know the basics of how to use the items, listed above.

A big thanks, in advance, for contributing to the resolution!

EDIT: I was successful in getting rid of the TAMPERED tag, via http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2540024
Last edited by SkeeBall76; 16th June 2014 at 03:04 PM. Reason: Updated info
17th June 2014, 12:30 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Location
After 22.5 hours, any kind of help would be appreciated, even a link to get me on the right track please.
18th June 2014, 04:28 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 1
 
137 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
I am in the exact same boat as you. I did everything, im S-offed, unlocked and with custom recovery, Did everything right, even the sim unlock, but it keeps saying invalid sim card when i insert my tmobile sim.

---------- Post added at 03:28 PM ---------- Previous post was at 03:27 PM ----------

Quote:
Originally Posted by SkeeBall76

Good morning, and thank you for reading.

I need some advice, and I'll put it in as easy of a format as I can.
This is the thread I referenced, before posting here. It appears to be outdated: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2608910

Goal: To get this dang Sprint HTC One Max to use my current T-Mobile SIM card, in order to get a data signal, (text, etc.) as close to (what would be) stock as possible. I keep seeing that this has been possible, in the past, yet the info available is outdated.

Facts and specs:
1. This Max uses a SIM card.
2. Bootloader is unlocked and working 100%, thanks to HTCDev.com.
3. TAMPERED tag is visible. The thread, giving instructions on how to remove this, is outdated. (I tried it 3 times, and it didn't work) http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2477792
4. Recovery is TWRP and working 100% (v2.7.1.0)
5. OS is ViperMAX 2.0.0.
6. Android Version 4.4.2.
7. S-Off using Firewater. Rumrunner will not work with 4.4.2.
8. Rooted.
9. Venom Superuser installed.
10. ADB and fastboot ready.
11. HTC drivers installed.
12. SDK Manager installed, v22.6.4
13. Phone is in complete working order, minus Fingerprint scanner function. (It will let me swipe my finger, but fails after 4 tries, every time) Rumor has it that I'll have to relock my bootloader, in order to regain Fingerprint function. I'll do that, asap, as soon as I'm informed that I don't need my bootloader unlocked anymore.

After 20 hours of research and trial & error, I know the basics of how to use the items, listed above.

A big thanks, in advance, for contributing to the resolution!

EDIT: I was successful in getting rid of the TAMPERED tag, via http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2540024

Have you tried the sim unlock method? Which includes replacing a file.
18th June 2014, 04:34 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by snyper2k2

I am in the exact same boat as you. I did everything, im S-offed, unlocked and with custom recovery, Did everything right, even the sim unlock, but it keeps saying invalid sim card when i insert my tmobile sim.

---------- Post added at 03:28 PM ---------- Previous post was at 03:27 PM ----------



Have you tried the sim unlock method? Which includes replacing a file.

Yes, but version 4.4.2 will not allow the app to work properly. There is a window, in the app, that is supposed to pop up.
4.4.2 keeps this window from opening.
I am waiting for their updated program.
19th June 2014, 04:44 PM   |  #5  
Senior Member
Flag Ellicott City
Thanks Meter: 30
 
674 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
I'm stuck along with you guys. I think I've done the unlock I can change to wcdma preferred but I still have emergency call status.

I don't know what else to do.

I used the method of replacing the file and getting the pop-up to come on just once but since then I have not been able to get s T-Mobile signal

Sent from my HTC0P3P7 using XDA Free mobile app
21st June 2014, 05:56 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 1
 
137 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by ceo4eva

I'm stuck along with you guys. I think I've done the unlock I can change to wcdma preferred but I still have emergency call status.

I don't know what else to do.

I used the method of replacing the file and getting the pop-up to come on just once but since then I have not been able to get s T-Mobile signal

Sent from my HTC0P3P7 using XDA Free mobile app

Im seeing a trend here, that the guys with Hboot 2.49 are the ones having trouble. I myself have hboot 2.49 and cant get it to unlock. Can you guys confirm you have 2.49 as well?
21st June 2014, 06:17 PM   |  #7  
Senior Member
Flag Ellicott City
Thanks Meter: 30
 
674 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
I'm on 2.46

Sent from my HTC0P3P7 using XDA Free mobile app
27th June 2014, 12:39 AM   |  #8  
Senior Member
Flag Ellicott City
Thanks Meter: 30
 
674 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Simple fix for Sprint users. Sell your phone and buy a Verizon version just like I did. It's factory unlocked!

Sent from my HTC6600LVW using XDA Free mobile app
27th June 2014, 07:24 PM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 4
 
81 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
What worked for me was to down grade the radio. The newest 3.02 radio will not allow the SIM unlock.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes