ATAP Joins Google, Project Tango is Alive and Kicking

Advanced Technology and Projects group (or simply ATAP) are the group of masterminds … more

Official TWRP for Sony Xperia L

TWRP is one of the most commonly used custom recoveries for Android. Thanks to TeamWin members and XDA Senior … more

Purple Material Design Theme

Wondering what your phone’s UI would look like in purple? This theme for CyanogenMod 12 made by XDA Senior … more

Both Cellular Nexus 7s Get 5.0.2 Lollipop!

If you are eager to try out the latest and greatest on your Nexus 7 LTE (2013) or Nexus 7 Mobile … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

MX Player Pro seems laggy

OP Megalith

28th June 2014, 12:22 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
28 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
I have the 8.4" and have noticed that some of my videos (.mov 1080p movie trailers) seem to be a tad bit laggy, especially when they first start. Has anyone noticed the same? I have downloaded a custom codec but it doesn't seem to make any difference. I have also tried both hardware and software playback.
28th June 2014, 07:44 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
181 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
yes, same here, I bought MX player Pro in hope that it will dissapear but unfortunately there is very very noticeable lag. Stock video player plays same video with no problems...
28th June 2014, 08:23 AM   |  #3  
xRevilatioNx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 117
 
837 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
I've had no problems with it on my end. Crosses fingers ✌
28th June 2014, 08:30 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 148
 
387 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by Megalith

I have the 8.4" and have noticed that some of my videos (.mov 1080p movie trailers) seem to be a tad bit laggy, especially when they first start. Has anyone noticed the same? I have downloaded a custom codec but it doesn't seem to make any difference. I have also tried both hardware and software playback.

Not sure what is up with your mx player, but check out Dice Player and also check THIS link on how to add the DTS capabilities.

I used to be a mx player user, even bought pro, but since using dice, I haven't looked back once. It does all mx does, plus you can pop the player out and multitask with ease, I even use it on my note 3!
28th June 2014, 03:14 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
28 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
I'll check it out.

My videos seem to be smoother now when using software decoding for the video and hardware for the audio, but I know there is still something weird going on because the menus lag so much when you're scrolling up and down.
29th June 2014, 12:02 AM   |  #6  
xRevilatioNx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 117
 
837 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Yeah. That's weird. Mines still working flawlessly.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes