Google Play Music Customizations – XDA Xposed Tuesday

If Cyanogen Inc. has its way, you won’t be forced into the Google … more

Sony Xperia Z3 Lollipop Framework Ported to CM12

Android 5.0 for Xperia has a unique look and feel. You don’t have to get a Sony … more

Do You Use Recents as a Task Switcher?

Google introduced a revamped Recents interface with Lollipop in the hopes of making it easier for … more

YU Yureka All-in-One ToolBox (CM12S Only)

This packed toolbox by XDA Senior Member gohel.vishal makes many useful tweaks … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] G sensor issue, slowly drifting to the side

9th June 2014, 05:50 PM |#1  
OP Junior Member
Flag Paris
Thanks Meter: 0
 
16 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Hi everyone !

I have an issue on my One X when I'm using the g sensor. For instance, if I use it to take a photosphere, the points start to slowly drift to the side.
I'm on CM11 M7 but i've had the issue for a long time even on CM10.
What's happening ?

I rebooted while pressing volume up and it seemed to work. I managed to make a small photoshpere. I tried to make another one and the g sensor was acting weird again.
Last edited by Hx00R; 9th June 2014 at 07:23 PM.
 
 
12th June 2014, 01:35 PM |#2  
OP Junior Member
Flag Paris
Thanks Meter: 0
 
16 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
No idea ?
13th June 2014, 09:33 AM |#3  
lukes91's Avatar
Senior Member
Flag Somewhere Over The Rainbow
Thanks Meter: 1,182
 
2,046 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Hx00R

No idea ?

have you tried to calibrate your g-sensor?
13th June 2014, 09:37 AM |#4  
OP Junior Member
Flag Paris
Thanks Meter: 0
 
16 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Yes, I've used GPS status and advanced tools that both have a calibration functionality. That didn't work.
Maybe there is another way of doing it that I'm not aware of.
13th June 2014, 10:19 AM |#5  
lukes91's Avatar
Senior Member
Flag Somewhere Over The Rainbow
Thanks Meter: 1,182
 
2,046 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Hx00R

Yes, I've used GPS status and advanced tools that both have a calibration functionality. That didn't work.
Maybe there is another way of doing it that I'm not aware of.

read this
hope this can help
15th June 2014, 09:24 AM |#6  
OP Junior Member
Flag Paris
Thanks Meter: 0
 
16 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
This technique seems to apply to phones which don't have a working sensor at all. But I've tried it anyway. And it doesn't work.
15th June 2014, 09:49 AM |#7  
lukes91's Avatar
Senior Member
Flag Somewhere Over The Rainbow
Thanks Meter: 1,182
 
2,046 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Hx00R

This technique seems to apply to phones which don't have a working sensor at all. But I've tried it anyway. And it doesn't work.

have you tried a sense rom?
28th June 2014, 01:45 PM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
7 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
I have the same issue on my HTC One S ville running CM11. I was thinking about downgrading to CM10 but that doesn't seem to fix it as you say.
I would really like photosphere to work correctly. Does anybody else have this problem (running stock rom), any fixes?
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
g-sensor, issue, photoshphere, sensor
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes