What’s the Worst Android Phone You’ve Ever Owned?

All of us here at XDAappreciate just how far Androidhas come. The incredible … more

All You Need to Know About NFC Implants

Yes, this is a guide about putting an NFC chip inside your body.If you want to learn how to undergo … more

Sony Refreshes Walkman App with Material Design

The paper-and-ink revolution is taking the Android sphere with the storm, as initially … more

Note 4 CM12 Nightlies, Microsoft Investing in Cyanogen – XDA TV

CyanogenMod 12 Nightlies are now available for the Samsung Galaxy Note … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Charging issue

OP ikoniq

28th June 2014, 08:39 AM   |  #1  
ikoniq's Avatar
OP Member
Flag Omaha, NE
Thanks Meter: 3
 
40 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Donate to Me
More
I'm absolutely freaking baffled. Simply put, my Atrix HD doesn't charge if it's powered on. At all. It doesn't even recognize that it's plugged into a power source. As soon as I turn it off, the little green light at the top lights up. I need help, this is infuriating me.
28th June 2014, 08:43 AM   |  #2  
mrao's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 24
 
248 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
Donate to Me
More
Have you tried a different charging cable... Or plugging it into the USB port on a PC while the phone is on? If it still displays these symptoms, it's possible the micro USB connector on the phone is messed up
28th June 2014, 08:58 AM   |  #3  
ikoniq's Avatar
OP Member
Flag Omaha, NE
Thanks Meter: 3
 
40 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mrao

Have you tried a different charging cable... Or plugging it into the USB port on a PC while the phone is on? If it still displays these symptoms, it's possible the micro USB connector on the phone is messed up

I am now realizing I should have gone into more detail about the issue. I went to plug it in today, and it wouldn't charge. It was running the latest Milestone build of CM11. I went ahead and tried to turn it off and back on, and it started boot looping. I managed to get it into AP Fastboot and fastboot-flashed it back to stock. It has an unlocked bootloader. So now I'm on stock Android 4.1.1, and boot looping with the battery below ten percent. Above ten percent, it stops looping and just kind of sits there, but will boot up fine. Once I get it back into Android, it stops charging again. The issue persists no matter what cable/charger/PC combination I use. Since it charges fine in Fastboot, Recovery, and while off, and persists across multiple chargers and cords, the only idea I have is that it is a software issue in Android somewhere, I just can't figure out for the life of me where it might be.
28th June 2014, 03:25 PM   |  #4  
Arjomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
159 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
Quote:
Originally Posted by ikoniq

I'm absolutely freaking baffled. Simply put, my Atrix HD doesn't charge if it's powered on. At all. It doesn't even recognize that it's plugged into a power source. As soon as I turn it off, the little green light at the top lights up. I need help, this is infuriating me.

Have you tried deleting battery stats?
29th June 2014, 03:55 AM   |  #5  
ikoniq's Avatar
OP Member
Flag Omaha, NE
Thanks Meter: 3
 
40 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mrao

Have you tried a different charging cable... Or plugging it into the USB port on a PC while the phone is on? If it still displays these symptoms, it's possible the micro USB connector on the phone is messed up

Quote:
Originally Posted by Arjomer

Have you tried deleting battery stats?

Well now it won't boot at all, so it's a bit of a moot point.
29th June 2014, 07:08 AM   |  #6  
ikoniq's Avatar
OP Member
Flag Omaha, NE
Thanks Meter: 3
 
40 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Donate to Me
More
UPDATE: It's boot looping again, pretty sure that's it having a more or less dead battery tho. Woo!
29th June 2014, 01:08 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 59
 
156 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Are you using original Motorola charger ? I've had problems with 3rd party chargers/cables with Atrix.
29th June 2014, 08:41 PM   |  #8  
ikoniq's Avatar
OP Member
Flag Omaha, NE
Thanks Meter: 3
 
40 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mm166

Are you using original Motorola charger ? I've had problems with 3rd party chargers/cables with Atrix.

Yeah, original Motorola charger.

Just a note, I can get it into fastboot, flash it, reboot it, and have it not boot loop for a few minutes, but as soon as the bootloader hands control off it stops charging...while it's in fastboot it seems to either be charging or running off USB.
Last edited by ikoniq; 29th June 2014 at 08:44 PM.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
android, charging
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes