FORUMS

[Q] ROM flash failed. Can't do anything

2 posts
Thanks Meter: 0
 
By Stephen588, Junior Member on 30th June 2014, 12:06 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I was using 4EXT to flash CM 10 onto my phone. Rooted, backup up everything with Titanium. Bootloader is unlocked, S-on because I don't have a Unbuntu machine.

I made a backup of the stock rom but also have a downloaded copy just in case. Reflash seemed to go fine however on reboot the Cyanogenmod logo just sits there and spins. After 15 minutes, I removed the battery and tried to reboot again with the same results.

I don't know what I did wrong but it looks like I can't even restore the original rom now from within 4ext. Says there are no backups. When I try to install from sdcard, 4ext only sees the /4ext directory and no zip files inside it.

I do have ADB/Fastboot and can connect to the phone. I pushed the original rom into the /4ext directory but 4ext still does not see a zip file from recovery.

I'm stumped as to how to even get the original rom back into the phone now.
 
 
30th June 2014, 01:31 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 129
 
More
Quote:
Originally Posted by Stephen588

I was using 4EXT to flash CM 10 onto my phone. Rooted, backup up everything with Titanium. Bootloader is unlocked, S-on because I don't have a Unbuntu machine.

I made a backup of the stock rom but also have a downloaded copy just in case. Reflash seemed to go fine however on reboot the Cyanogenmod logo just sits there and spins. After 15 minutes, I removed the battery and tried to reboot again with the same results.

I don't know what I did wrong but it looks like I can't even restore the original rom now from within 4ext. Says there are no backups. When I try to install from sdcard, 4ext only sees the /4ext directory and no zip files inside it.

I do have ADB/Fastboot and can connect to the phone. I pushed the original rom into the /4ext directory but 4ext still does not see a zip file from recovery.

I'm stumped as to how to even get the original rom back into the phone now.

This is a common problem most people on here have with this device because HTC is much more complex than other devices by requiring S-OFF and SuperCID and Unlocked bootloader etc.

Go to this thread, it will help you recover your device to GB (assuming that you don't have T-mobile ICS because you're S-ON)
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2279289

I too had this exact same problem within the first month of owning my Amaze. Keep a strong spirit, once you follow the International Amaze to T-Mobile ICS guide you'll be able to flash any rom.
30th June 2014, 02:58 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
After playing around with stuff and rebooting the phone again, CM10 finally loaded up.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes