Google Allows Search Queries To Interact With Apps

Android 5.0 Lollipop brings lots of new features that are quite useful for end users and … more

Lenovo Officially Owns Motorola, Following ~$3 Billion Deal

Google is now officially no longer the owner American phone manufacturer … more

Microsoft Band Fitness Tracker Announced, Available

The wearable market has been around for a few years, with Pebble and Samsung smartwatches … more

Forums Added for the Oppo R5, Oppo N3, and Xiaomi Redmi Note

Just yesterday, Oppo unveiled a pair of rather unique smartphones, the Oppo … more
Post Reply

[Q] Changing LCD density

OP ccelis

30th June 2014, 09:38 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 20
 
127 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Hi,

Im about to buy this phone in a day or two. Just wondering if anyone has changed LCD density to about 400? Just want to make sure the stock rom is able to handle it. Thanks
30th June 2014, 11:14 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
351 posts
Join Date:Joined: May 2009
Quote:
Originally Posted by ccelis

Hi,

Im about to buy this phone in a day or two. Just wondering if anyone has changed LCD density to about 400? Just want to make sure the stock rom is able to handle it. Thanks

I doubt so.. Just few days ago I changed it to 320 and after reboot, constant fc and I can't do anything. End up sent it back to Lg.... Problem with our handset is there is no custom recovery to fall back to.
30th June 2014, 11:34 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 20
 
127 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Hi thanks for the feedback. Currently my Optimus G Pro also FC's the system on anything under 400, but is working perfectly on 400dpi so I'm wondering if anyone has tried. It's actually going to make me decide if I want to go on and buy the G Pro 2. If not I might just get the G2, or save up for the G3. Thanks
1st July 2014, 01:39 AM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 4
 
40 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Have mine set at 430, running great

Sent from my LG-F350S using Tapatalk
1st July 2014, 01:54 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
I have my G Pro 2 running at 355 dpi, any lower and the SystemUI will constantly crash so you'll have to flash the system again like I did once. I wouldn't suggest any lower than 350 dpi or you'll run into problems.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-07-01-10-41-57.jpg
Views:	83
Size:	79.1 KB
ID:	2826299  
1st July 2014, 12:01 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
351 posts
Join Date:Joined: May 2009
Quote:
Originally Posted by Turtle_Cookies

I have my G Pro 2 running at 355 dpi, any lower and the SystemUI will constantly crash so you'll have to flash the system again like I did once. I wouldn't suggest any lower than 350 dpi or you'll run into problems.

That's very good to know. No wonder mine messed up at 320... Does changing to a non stock dpi mess up the stock apps? I remember mine when at 320 the camera view finder didn't scale properly.
1st July 2014, 12:59 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
Quote:
Originally Posted by scpion

That's very good to know. No wonder mine messed up at 320... Does changing to a non stock dpi mess up the stock apps? I remember mine when at 320 the camera view finder didn't scale properly.

Yeah the apps that didn't work properly were the camera, music app, music widget and sometimes the quick settings in the notification panel
1st July 2014, 02:35 PM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 20
 
127 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by scpion

That's very good to know. No wonder mine messed up at 320... Does changing to a non stock dpi mess up the stock apps? I remember mine when at 320 the camera view finder didn't scale properly.

I use xposed app settings to set the stock apps only back to 480.

Sent from my LG-F240L
The Following User Says Thank You to ccelis For This Useful Post: [ View ]
5th July 2014, 07:28 AM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 7
 
36 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
what app you use to change density?
i have try build.prop editor but the phone back to stock density value when reboot, whit lcd density pro i haved a kernel panic and i haved to restore whit tot (for both of software i have set 355, and the phone is rooted).
thank

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes