Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,637 Members 39,456 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Razr XT910 Problem with Baseband & IMEI

Tip us?
 
gripsterg
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Oct 2011
Default [Q] Razr XT910 Problem with Baseband & IMEI

Hello,

since last weekend I'm facing a problem on my Razr XT910 where I could need some help.

Configuration of my phone when I noticed the problem:

Jelly Bean 4.1.2 rootet
Safestrap 2.6.3 installed
@ ROM Slot 1: CM 11 4.4.2 installed

When running CM 11 I noticed that I wasn't connected to GSM or 3G I only had a empty symbol for my GSM/3G connectivity. On the first I didn't care about that, cause it happens sometimes that your carrier has problems with his infrastructure. I startet wondering as my wife called me on our home phone and she's using the same carrier as myself.

So I rebooted to stock rom and whoa there I had the same problem. Then I tooked a look into my settings and there I saw, that there is no information about:
- baseband
- imei
- imei sv
- serial number
- apn

Did a search on the net and found a lot of thread containing my problem, but not one with a solution in it.

What I tried so far is:
- Factory reset on both ROM Slot 1 CM11 and Stock Rom
- Deleting and set up new ROM Slot 1 with CM11
- Unbrick using the method of HSD-Pilot (afterwards rooted and installed bmm)
- Unbrick using the RSD Lite method (afterwards rooted and installed bmm)
- Flash bp using the methods bmm (zip and flash firmware method) and fastboot

with bmm (flash firmware method) I get the following error message while flashing:
assert failed: motorola.motoflash(getprop("firmware.path"))
E: Error in /script/radio.zip (Status 7)
Flashing aborted

with bmm (install zip method) I get the following error message while flashing:
E: Error in /ext/Toolz/Radio/Radio.zip (Status 6)
Installation aborted.

using the fastboot method (fastboot flash radio radio.img) seems to work. After rebooting I see the robot with the spinning atom (blue)? a long time with the indicator below then the lying robot with read triangle is shown really short followed by the first robot with the spinning atom - seem revoking the made changes.

I also tried the following cmd before executing the flash cmd
- fastboot erase cache

Right now I think that something with the radio partition (does one exist?) is not ok. Is there a way to reformat everything or what could I do to solve this problem.

Any help? Any more information needed?

Thanks in advance
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-13-10-37-29.png
Views:	44
Size:	82.1 KB
ID:	2795558   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-13-10-36-44.png
Views:	38
Size:	62.9 KB
ID:	2795559  
 
dtrail1
Old
#2  
Recognized Contributor
Thanks Meter 7732
Posts: 4,832
Join Date: Oct 2011
Location: Frankfurt

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by gripsterg View Post
Hello,

since last weekend I'm facing a problem on my Razr XT910 where I could need some help.

Configuration of my phone when I noticed the problem:

Jelly Bean 4.1.2 rootet
Safestrap 2.6.3 installed
@ ROM Slot 1: CM 11 4.4.2 installed

When running CM 11 I noticed that I wasn't connected to GSM or 3G I only had a empty symbol for my GSM/3G connectivity. On the first I didn't care about that, cause it happens sometimes that your carrier has problems with his infrastructure. I startet wondering as my wife called me on our home phone and she's using the same carrier as myself.

So I rebooted to stock rom and whoa there I had the same problem. Then I tooked a look into my settings and there I saw, that there is no information about:
- baseband
- imei
- imei sv
- serial number
- apn

Did a search on the net and found a lot of thread containing my problem, but not one with a solution in it.

What I tried so far is:
- Factory reset on both ROM Slot 1 CM11 and Stock Rom
- Deleting and set up new ROM Slot 1 with CM11
- Unbrick using the method of HSD-Pilot (afterwards rooted and installed bmm)
- Unbrick using the RSD Lite method (afterwards rooted and installed bmm)
- Flash bp using the methods bmm (zip and flash firmware method) and fastboot

with bmm (flash firmware method) I get the following error message while flashing:
assert failed: motorola.motoflash(getprop("firmware.path"))
E: Error in /script/radio.zip (Status 7)
Flashing aborted

with bmm (install zip method) I get the following error message while flashing:
E: Error in /ext/Toolz/Radio/Radio.zip (Status 6)
Installation aborted.

using the fastboot method (fastboot flash radio radio.img) seems to work. After rebooting I see the robot with the spinning atom (blue)? a long time with the indicator below then the lying robot with read triangle is shown really short followed by the first robot with the spinning atom - seem revoking the made changes.

I also tried the following cmd before executing the flash cmd
- fastboot erase cache

Right now I think that something with the radio partition (does one exist?) is not ok. Is there a way to reformat everything or what could I do to solve this problem.

Any help? Any more information needed?

Thanks in advance
Have you tried a FULL FLASH of Moto JB? Flash the latest firmware with RSD Lite and and before delete the parts including "emc..." from the xml file because this would erase your whole internal storage (or make a backup on your computer). After that you will have to root, install latest SS (3.72),etc.

Gesendet von meinem XT910 mit Tapatalk
My English? Well, if you find any orthographic mistakes you're allowed to keep them for your own behalf, to sell 'em, use them or whatever you want to do with it..

Every little cup of coffee will help! BIG THANKS to all who supported me in any way and this great community!!

Currently needed: I'm happy!
But I'm thankful for everything!!


And/or help me by registering here via THIS banner - and earn some BTC for yourself with your own banner:

It's just a matter of time - you'll get BTC/FTC/LTC/ETC for simply doing -.- NOTHING

 
gripsterg
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by dtrail1 View Post
Have you tried a FULL FLASH of Moto JB? Flash the latest firmware with RSD Lite and and before delete the parts including "emc..." from the xml file because this would erase your whole internal storage (or make a backup on your computer). After that you will have to root, install latest SS (3.72),etc.

Gesendet von meinem XT910 mit Tapatalk
Do you mean that I use a fastboot file from here Droid Developers - Android 4.1.2 Blur_Version.982.124.14.XT910.Retail.en.EU and flash it with RSD Lite?

If yes, that has been done alreade with no effect
 
gripsterg
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Oct 2011
no more ideas for me?
 
Murphyung
Old
#5  
Murphyung's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 16
Join Date: Nov 2013
Location: lagos

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by gripsterg View Post
no more ideas for me?
I had similar issue some months ago and I got if fixed by flashing a radio.img file from an xt912 stock rom I downloaded. I edited d xml file nd deleted all other commands except d line dat contains the flash radio command. Mayb u should give it a shot
 
gripsterg
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by Murphyung View Post
I had similar issue some months ago and I got if fixed by flashing a radio.img file from an xt912 stock rom I downloaded. I edited d xml file nd deleted all other commands except d line dat contains the flash radio command. Mayb u should give it a shot
Did already tried this with the fastboot method and it didn't work - see my first post quote here:

Quote:
Originally Posted by gripsterg View Post
using the fastboot method (fastboot flash radio radio.img) seems to work. After rebooting I see the robot with the spinning atom (blue)? a long time with the indicator below then the lying robot with read triangle is shown really short followed by the first robot with the spinning atom - seems revoking the made changes.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes