Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,798 Members 49,924 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Problems with galaxy s5 network

Tip us?
 
GeoffreyM
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2014
Exclamation Problems with galaxy s5 network

Hello guys! long time lurker, first time poster here.

I have a galaxy s5

recently the phone acted extremely weird when i first used it. So i flashed the phone and re-installed the android software which fixed all the weird problems i was having.

Now im still having 1 problem. with my SIM card installed i have full network (5 bars) when i try to make a phone call i get a "not registered on network" error. I remove my SIM card, the network is still present (5 bars)

I seem to have full signal at all times with or without my SIM card. The phone does not acknowledge the SIM when i put the SIM card in or when i remove it.

Did i do something wrong when i flashed my phone? i installed the same stock ROM that was on the phone with the proper carrier (videotron)

I need your help!
Thank you in advance.
 
GeoffreyM
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2014
i forgot to mention that the phone is rooted. If i could somehow figure out how to reset the carrier settings i think it might help.
 
hyelton
Old
#3  
hyelton's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2199
Posts: 4,738
Join Date: May 2010
Location: Wilmington

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by GeoffreyM View Post
i forgot to mention that the phone is rooted. If i could somehow figure out how to reset the carrier settings i think it might help.
have you tried going into settings, Mobile Networks, and then Network search? and let it sit and pick your own network? do you have another active sim you could maybe try?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
My Build: ASRock 970 Extreme4 | Amd FX-6300 OC to 4.5Ghz | Nvidia GTX-650-Ti | 8GB 1600 | 120GB Samsung 840 SSD | 500GB Hard Drive | Windows 7 Pro | NZXT 810 White Case.
Current Phone: Sony Xperia Z1 (White)

Check out my Personal site and Photography www.hunterspad.com

Please Click Thanks If I helped you in any way!
If you need anything Hosted Or mirrored: Send a PM my Way
My Server Specs: 24X Intel Xeon E5-2620 2.1Ghz,32GB Ram,2TB HD
 
GeoffreyM
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by hyelton View Post
have you tried going into settings, Mobile Networks, and then Network search? and let it sit and pick your own network? do you have another active sim you could maybe try?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Thanks for the reply.
I've tried selecting my own network manually serveral times with 2 different SIM cards.. It didn't change anything. I still have full service without a SIM card.
 
SwissAndroidX
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 25
Join Date: Mar 2014
Maybe you flashed a wrong modem for your area, try to flash the right and newest modem for your area. If that takes no effect, contact your service provider.

Sent from my GT-I9505G using XDA Premium 4 mobile app
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes