Post Reply

[Q] New to rooting, possibly bricked my phone

OP michaelmcker

30th June 2014, 01:48 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Hi,

I used the all-in-one tool kit to root my M8. I was following the steps involved and was successful. I tried to install the xposed framework and was told to flash a custom kernel. After doing so my phone will only boot into the fastboot menu, with the "tampered" warning at the top. I can get into the recovery through hboot. Is my phone ruined and if not how can I get this fixed?

Sorry if this has been asked before but I am quite nervous that I ruined my phone. Any help would be much appreciated.
30th June 2014, 02:00 AM   |  #2  
x714x's Avatar
Senior Member
Flag Phoenix
Thanks Meter: 272
 
951 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Just restore a back up through recovery or if you don't have one then sideload a rom with that toolkit you used.
30th June 2014, 02:14 AM   |  #3  
Tower1972's Avatar
Senior Member
Flag Somewhere in Wisconsin
Thanks Meter: 210
 
992 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
More
Quote:
Originally Posted by michaelmcker

Hi,

I used the all-in-one tool kit to root my M8. I was following the steps involved and was successful. I tried to install the xposed framework and was told to flash a custom kernel. After doing so my phone will only boot into the fastboot menu, with the "tampered" warning at the top. I can get into the recovery through hboot. Is my phone ruined and if not how can I get this fixed?

Sorry if this has been asked before but I am quite nervous that I ruined my phone. Any help would be much appreciated.

what mod were you trying to install from xposed that required a custom kernel? I have it on mine and was never prompted for that!
30th June 2014, 02:21 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by x714x

Just restore a back up through recovery or if you don't have one then sideload a rom with that toolkit you used.

I think that should work, is there a way to sideload the factory version of the m8?
30th June 2014, 02:22 AM   |  #5  
x714x's Avatar
Senior Member
Flag Phoenix
Thanks Meter: 272
 
951 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by michaelmcker

I think that should work, is there a way to sideload the factory version of the m8?

There are stock roms you can sideload, or find the RUU for your device and return back to 100% stock.
30th June 2014, 02:33 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
thanks
Quote:
Originally Posted by x714x

There are stock roms you can sideload, or find the RUU for your device and return back to 100% stock.

Thanks, I assume the ones on the HTC dev site are the best bet?
30th June 2014, 03:31 AM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by x714x

There are stock roms you can sideload, or find the RUU for your device and return back to 100% stock.

Any mod that I install wont go past the boot screen, what can I do?
30th June 2014, 08:42 AM   |  #8  
berndblb's Avatar
Senior Member
Flag Los Angeles, CA
Thanks Meter: 931
 
2,841 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by michaelmcker

Any mod that I install wont go past the boot screen, what can I do?

Now you are installing mods?????
Have you got your system up and running again? You need to provide more details.....
30th June 2014, 09:33 PM   |  #9  
Angry
Did you attain S-Off?

I think he needs write access.

I could be wrong though.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in One (M8) Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank