5,815,179 Members 38,411 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] GT-i9500 stuck on boot loop. goes into download mode but reboots. no recoveryu

Tip us?
 
grobrnik
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jun 2014
Question [Q] GT-i9500 stuck on boot loop. goes into download mode but reboots. no recoveryu

Hey,

I've searched this forum on others but haven't found anyone who've had my problem.

I have an original GT-i9500 purchased a little over a year ago around the launch. The phone was rooted and had a custom ROM installed. (Crash ROM). I have installed the ROM about 3 months ago, and haven't fiddled with it recently. I've had CWM installed.

Yesterday I've noticed that the device went into boot loop all of the sudden. I haven't done anything unusual when it started boot looping.

I can see the Samsung logo for a couple of seconds, but then the screen turns off and the logo comes again. Loop. Trying to enter recovery mod (CWM) doesn't work. Phone keeps looping. Trying to access download mode does work partially. I can get to the screen where it says "Warning!!" and asks to click "volume up" to continue. But stays on that screen for a few seconds and then boots to the logo again. Happens whether I click "volume up" or don't.

I have no idea what caused this. But shortly before it started I did see that an app that uses wanam was updated (bubble UPNP) and there was some notification about it from wanam.


any help would be greatly appreciated. Thanks!
 
Lennyz1988
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 226
Posts: 1,716
Join Date: May 2009
Location: Netherlands
You have eaither a malfuntioning power button, a faulty battery or some other hardware failure.

This is not a software problem.
Current:

Samsung Galaxy S 4 I9505 | WanamLite v3.0

Retired:

Samsung Galaxy S II I9100 : AOKP 4.2.1
HTC Touch Pro2 | ROM: Valkyrie 6.5.23115TR2.5
HTC HD2 | DarkStone1337 [FroyoStone Sense - V3.2]
HTC Desire : Oxygen v2.1.3
The Following User Says Thank You to Lennyz1988 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wind3735
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by Lennyz1988 View Post
You have eaither a malfuntioning power button, a faulty battery or some other hardware failure.

This is not a software problem.
I have exactly the same issue, tried plug in power supply, shows an empty battery icon with circle in the center, stays for a few seconds and screen goes blank. It repeat this process if i keep it plugged to the power supply.
 
grobrnik
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jun 2014
Just an update in case anyone ever finds this thread and is experiencing the same symptoms. It was indeed a faulty power button. Having it replaced has solved the problem.

It was apparently stuck on "pressed" mode (not physically, i would've noticed that). Another indication for that was that putting in a battery would automatically turn the phone on.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes