Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Converting to 'stock' GPE ROM

OP Belac77

29th June 2014, 10:18 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
The only GPE ROM I've seen doesn't work on Sprint, since it is not GSM. If I use simunlock, will I be able to install a GPE ROM that has OTA updates from Google?

Thanks in advance!
30th June 2014, 02:19 AM   |  #2  
Member
Flag Pittsburgh
Thanks Meter: 9
 
37 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by Belac77

The only GPE ROM I've seen doesn't work on Sprint, since it is not GSM. If I use simunlock, will I be able to install a GPE ROM that has OTA updates from Google?

Thanks in advance!

You could install a CDMA GPE Rom, or AOSP Rom. There are many to choose from, Some Stockish, others not so much. Poke around the Original Android Dev forum.
30th June 2014, 05:53 AM   |  #3  
Senior Member
Flag Hyderabad, Telangana
Thanks Meter: 174
 
594 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by Belac77

The only GPE ROM I've seen doesn't work on Sprint, since it is not GSM. If I use simunlock, will I be able to install a GPE ROM that has OTA updates from Google?

Thanks in advance!

Nocturnal's GPE ROM worked for me and I was SIM unlocked on a GSM network. I was on v4.0.6 though, not sure about the latest version.

Although you won't get official updates from Google, the ROM is updated frequently. Recently @gruesomewolf (who is the developer of the ROM) shared a screenshot of him running 4.4.4 and said it should be ready for release soon.
Last edited by StormyNight; 30th June 2014 at 05:59 AM.
2nd July 2014, 07:52 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 285
 
1,321 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by Belac77

The only GPE ROM I've seen doesn't work on Sprint, since it is not GSM. If I use simunlock, will I be able to install a GPE ROM that has OTA updates from Google?

Thanks in advance!

I'm sorry but converting this device will not work because they are essentially different from the international version due to the inclusion of cdma radios. You can install a GE Rom but that's as close as it gets to getting a GE experience

Sent from my HTCONE using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes