Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,785,329 Members 38,868 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] F240s back on 4.4.2 stock, now getting "service disabled" - halp pls!

Tip us?
 
dubiousa
Old
(Last edited by dubiousa; 1st June 2014 at 08:43 AM.) Reason: additional info
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Jun 2014
Location: Vienna
Default [Q] F240s back on 4.4.2 stock, now getting "service disabled" - halp pls!

Hi guys, firstly i wanna thank you for this wonderfull forum, i've been reading it in and out for the last 3-4 weeks.

I managed to successfully root and flash a HTC one, a HTC desire, my good Samsung s4, and then..

A friend of mine has an LG Optimus g pro f240s, bought from Amazon - from Korea SK Telecom, we live in Europe (Austria).

As we had some security problems with the old (not updated for a long time) software 4.2.2 early this year, we decided to flash a custom Rom.

That is where the trouble begins. Now, i managed to root the LG Optimus G PRO and to install a Cyanogenmod ROM.

Everything was fine, except there has been NO SIGNAL.

Then, a week later - the new Stock software came in 4.4.2 and i have tried to update it through the official software, and i also have followed the guides here on XDA developers (the ones with adb interface, marwin2, https server, and so on). Nothing.

Then i have discovered that my WIN 8 computer is not the ideal environment for this operation, so i've installed WIN7 and tried once more.

I have been able to flash the stock based LGViet Rom 4.4.2, also found on this forums. Still have been getting service disabled.
Then the official APP from LG has finally been reading the phone, so i have made an official update, now having the official - stock version of 4.4.2 LG SK Telecom software.
The modem reads the same one that was there upon buying the phone (original one), the phone behaves normally, but - SERVICE DISABLED!!!

Please help, i have no root, no custom recovery now, but a very good looking tablet without being able to do phone calls!

I have been thinking - could this be an SIMLOCK issue? I have bought the unlock codes, but i do not have the original SK Telecom Sim, so there is no way to enter them. I have tried these codes 2945#*240# or 2945#*975#, but there is just NO POP UP menu to enter the codes!

What should i do to get the service working?

Thank you

EDIT:
the phone reads phone number and IMEI correctly,
HW info:
Model nr LG-F240S
Serial number correct
Android version 4.4.2
Baseband APQ8064/MDM9x15M
Kernel 3.4.0
Build Nr KOT 491.F240Se
SW Version F240S20e
 
dubiousa
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Jun 2014
Location: Vienna
nobody having an idea? please?

Issue : LG Optimus G PRO F240S, rooted, then back to stock--> LGViet 4.4.2 Rom, then Stock by the LG stock tool

problem: SERVICE DISABLED

idea 1 - is it Sim Lock?

idea2 - no idea

pls
 
stulzerl
Old
#3  
stulzerl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 30
Posts: 188
Join Date: Sep 2010
Location: Tampa, Florida
Have you tried *#*#4636#*#*?

Sent from my LG-E980 using XDA Premium 4 mobile app
 
dubiousa
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Jun 2014
Location: Vienna
Have you tried *#*#4636#*#*?

thank you for the code, i've tried it just now but after entering it it just disappears without any action. Suppose ill try to run the official update once more and try the code again.

there may be some rest data in my installation which hinder the menus or something...?
 
romikavinda
Old
#5  
Member
Thanks Meter 25
Posts: 36
Join Date: Jun 2014
Location: Colombo

 
DONATE TO ME
Default IMEI

Is your IMEI number still intact??
 
dubiousa
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Jun 2014
Location: Vienna
Quote:
Originally Posted by romikavinda View Post
Is your IMEI number still intact??
yep, my IMEI is intact. updated the phone once more with the stock software, everything is working, but still no signal. what shall i do now PLEASE?
 
dubiousa
Old
(Last edited by dubiousa; 2nd July 2014 at 08:03 AM.)
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Jun 2014
Location: Vienna
UPDATE

Thank you all very much! i managed to
1 - root stock 4.4.2 with the new roottool
2 - install CWM with GPRO_Recovery_6.0.4.4
3 - flashed the new LGViet Sphinx ROM v 1.5
4 - wiped cache and user data

5 - SUCCESS - everything is restored, im on 4.4.2, the bloatware is not wiped and i DO HAVE SIGNAL!

THANX!

LINKS:
roottool: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2699067

CWM link forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=2715141&d=1398757138
originally posted by "galapagos" here http://forum.xda-developers.com/show...2699067&page=3 post 29

viet rom thread: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2792885

and here the korean forums translated by google:

https://translate.google.com/transla...%2F&edit-text=

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Bring Back Tablet UI on KitKat

Google presented their brand new UI for tablets alongsidethe release of Android 3.0 Honeycomb back in early … more

Give Your Notification Shade a Facelift with these Modding Guides

Modification has always been one of the strong suits of Android, due in … more

Keep Track of How Much Your Car Truly Costs with Car Logbook

It’s a very well established fact that cars are expensive. In addition to … more

New Nvidia SHIELD Tablet OTA! Moto G 4G Gets Official CyangenMod 11 Nightlies – XDA Developer TV

The Nvidia SHIELD Tablet gets its … more