Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,798 Members 50,223 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Razr I stuck in a boot loop (Not the static red logo)

Tip us?
 
Danish78
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 51
Join Date: Jan 2013
Default [Q] Razr I stuck in a boot loop (Not the static red logo)

Hi,
My Razr I got stuck at the Red boot animation a few days ago. Its the animation of the red logo and intel logo and not the static M logo that comes at the start.
In detail, the phone shows the M animation where the waves are shown, sometimes it even shows the the intel animation and then returns to the animated M logo (Please note that it does not reboot and the static red logo does not appear). The phone keeps on doing this until I turn off the phone using the fastboot menu. Sometimes the phone passes the boot animation and turns on for about a couple of minutes until it starts happening again.

The phone has a locked boot-loader and is unrooted. Its on Stock 4.1.2 unrooted rom. Previously the phone used to have the problem of being stuck at the static M logo but @skupi20 found a workaround which was to use RSD lite and the stock rom and flash the system_signed file by editing the xml file. This used to fix the problem whenever it occurred. but flashing system_signed does not fix this problem. I have even tried flashing everything except for the erase_userdata phrase(I do not want to lose the data). The link to the previous problem's solution is http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2420032

I think the problem is not in the system files anymore thats why flashing it does not work. And as the phone does work sometimes it means something is causing the system to be stuck at the animation most of the time.

I would also like to mention that the phone has also booted to safemode a few times but it kept on saying Homescreen has stopped working so I couldn't do anything. I tried opening the settings and it said Sattings stopped working and closed it too.

Any help would be greatly appreciated and I would be really thankful. Ihave tried to explain everything in detail but ask me if there is any other question.
 
Danish78
Old
#2  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 51
Join Date: Jan 2013
Can anybody maybe help me understand what each of the partitions are for in the stock rom's xml file. Or maybe direct me to another thread where it is already explained. Thanks.
 
Danish78
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 51
Join Date: Jan 2013
Since nobody said anything. I erased userdata(So had to lose all data) as well and it works fine now. I flashed a complete stock version of the Rom.
 
Hazou
Old
#4  
Hazou's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 780
Posts: 512
Join Date: Feb 2012
Was on vacation, so i would not reply to it. But the userdata erase was the only solution
Github: HazouPH
 
Danish78
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 51
Join Date: Jan 2013
Okay then you can take a pass since you were on vacation.
Tags
m boot animation, razr i, red boot, stuck at boot, xt890
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes