Post Reply

FlashTool loader.sin error

23rd April 2014, 01:31 PM   |  #1  
notes1's Avatar
OP Senior Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 15
 
105 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Flashtool recognises my device and will chat to it via ADB, and sees it in both flashmode and fastboot, but every time I try to flash either a full ftf or a kernel.sin I get the error message:
Quote:

24/026/2014 00:26:09 - INFO - Checking header
24/026/2014 00:26:09 - ERROR - Processing of loader.sin finished with errors.
24/026/2014 00:26:09 - INFO - Ending flash session
24/026/2014 00:26:09 - ERROR - S1 Header checksum Error
24/026/2014 00:26:09 - ERROR - Error flashing. Aborted

I have an unlocked bootloader, I've updated my drivers and the phone works and is rooted. I have NOT got CWM.

Phone is stuck on .96 ROM (my stock) but .211 stock kernel.

I've read dozens of threads, sorry if it's something simple I've missed. To make matters more difficult I'm working off a linux laptop with no access to Windows, so I've had to translate commands etc to try flash through a terminal rather than through flashtool.

Cheers.
1st July 2014, 03:57 AM   |  #2  
evilc1's Avatar
Member
Flag somewhere in this world
Thanks Meter: 5
 
89 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Hi, Did you find out how to fix it? I am now getting the same problem. I am using the latest flashtool-0.9.16.1 and trying to install C6903_14.3.A.0.757_Generic AU_1277-0078.ftf on my xperia z1.
4th July 2014, 01:20 AM   |  #3  
DiDA™'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
100 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Try using another .ftf file and install ALL/MOST of the drivers in the Fastboot > Drivers. It now says flasing on my SP but it might be the same for other too hopefully.
6th July 2014, 01:26 AM   |  #4  
notes1's Avatar
OP Senior Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 15
 
105 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
I can't remember exactly what step fixed this, but I basically did everything again.

I downloaded the flashtool drivers and ftf's / kernels again, and tried different methods; both using full ftf's and kernel only .sin's, and tried to install a recovery alone and using both fastboot and flashmode.

Eventually something worked. Also, at one point my phone said it wasn't rooted but it was. Dunno if that part of the problem or just a symptom.

I'll update if I remember anything more useful.
Last edited by notes1; 6th July 2014 at 01:28 AM.
7th July 2014, 03:45 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
I had the same problem. My fault was, that i started the flashmode on the phone and opend than the ftf file on my pc and started to flash.

But it works if i open the ftf file and hit the flash button and follow the instructions to start the phone in flashmode.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes