Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Battery Drain and Data help!!!

OP dreammaster252

24th June 2014, 03:06 AM   |  #1  
OP Member
Flag Lexington
Thanks Meter: 1
 
51 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
I am running 4.4.2 on my S3 (AOKP Task650) but unfortunately I am receiving some battery drain. Is there a Kernel I could use to prevent this and save more battery? Which Kernel do you recommend most? Also I am having issues with my Data. I get "E" for edge in a 4G LTE area? Is there a radio that I can flash or APN for this to fix that problem?
25th June 2014, 03:23 PM   |  #2  
jasvncnt1's Avatar
Senior Member
Union NJ
Thanks Meter: 690
 
2,321 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Use betterbatterystats and see what's chasing the drain first

Sent from my SM-T310 using Tapatalk
8th July 2014, 06:37 AM   |  #3  
OP Member
Flag Lexington
Thanks Meter: 1
 
51 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
Quote:
Originally Posted by jasvncnt1

Use betterbatterystats and see what's chasing the drain first

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

I can't afford to pay for any apps on the store as I have a lot of expenses to deal with. I have been having a huge drain on quite a few of the roms that I have been installing. What would be a good kernel to install? I heard that Task650's Underwear Kernel was best
8th July 2014, 12:56 PM   |  #4  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Flag HuntsVegas!!!
Thanks Meter: 6,502
 
9,195 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1179809
8th July 2014, 04:49 PM   |  #5  
jasvncnt1's Avatar
Senior Member
Union NJ
Thanks Meter: 690
 
2,321 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Use the link that DocHolday posted. You can download betterbatterystats from there. As far as kernel Im not sure as I dont run Tasks ROM. I can tell you I have had issues in the past with data connection dropping and not getting correct signal. I flashed back to stock rooted and made sure everything worked. Then flashed my custom ROM again. That fixed it for me. But first I would try to use that app to see whats causing it.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes