Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,079 Members 50,967 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Root for Alcatel One Touch Tab 7 Dual Core?

Tip us?
 
MariuxReloaded
Old
#1  
MariuxReloaded's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Jan 2014
Location: Manfredonia
Tablet [Q] Root for Alcatel One Touch Tab 7 Dual Core?

Hi everybody!

Is it possible to build a root for Alcatel One Touch Tab 7 Dual Core?

These are the device specifications:

Size:194 x 121 x 11.6 mm
Weight:353 gr
Screen:7 inch
Display:TFT display, 1024 x 600

Operating System: Android 4.2.2
Application Processor: Amlogic AML 8726MXS
CPU: 1.5 GHz ARM Cortex A9, Dual core
System Memory: 1GB RAM DDR3
Storage Capacity: 4GB NAND Flash
Wi-Fi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: N/A
Audio & Video Play: Built-in audio chip, 1080P HD playback
External Interface: Micro USB, Micro SD
Battery: 3000mAh
Camera: Front 0.3 Mpixel,Rear camera 2.0Mpixel(for LATAM)

Thanks!
 
MariuxReloaded
Old
#2  
MariuxReloaded's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Jan 2014
Location: Manfredonia
Thanks to everyone for your help! =P
 
andream8891
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by MariuxReloaded View Post
Thanks to everyone for your help! =P
you have found any solution for root this tablet? I don't find anything :/
 
boybluecancer
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 5
Join Date: Jun 2014
Default Root for Alcatel One Touch Tab 7 Dual Core

at long last, finally rooted my Alcatel OT Tablet Dual core last night. exactly the same specs posted by MariuxReloaded.
i used VRoot version V.1.7.7 the latest version.

---------- Post added at 03:22 PM ---------- Previous post was at 03:18 PM ----------

xda regulations say i have to make 10 posts before i can attach links

---------- Post added at 03:28 PM ---------- Previous post was at 03:22 PM ----------

Quote:
Originally Posted by MariuxReloaded View Post
Hi everybody!

Is it possible to build a root for Alcatel One Touch Tab 7 Dual Core?

These are the device specifications:

Size:194 x 121 x 11.6 mm
Weight:353 gr
Screen:7 inch
Display:TFT display, 1024 x 600

Operating System: Android 4.2.2
Application Processor: Amlogic AML 8726MXS
CPU: 1.5 GHz ARM Cortex A9, Dual core
System Memory: 1GB RAM DDR3
Storage Capacity: 4GB NAND Flash
Wi-Fi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: N/A
Audio & Video Play: Built-in audio chip, 1080P HD playback
External Interface: Micro USB, Micro SD
Battery: 3000mAh
Camera: Front 0.3 Mpixel,Rear camera 2.0Mpixel(for LATAM)

Thanks!
i used Vroot and successfully rooted my tablet.
The Following 2 Users Say Thank You to boybluecancer For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
boybluecancer
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 5
Join Date: Jun 2014
Default Root for Alcatel One Touch Tab 7 Dual Core

download link: http://www.mgyun.com/vroot
references link: http://tabletrepublic.com/forum/andr...ware-4763.html



The Following User Says Thank You to boybluecancer For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
MariuxReloaded
Old
#6  
MariuxReloaded's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Jan 2014
Location: Manfredonia
At last, someone did it!!!
Thank you very much boybluecancer! When I come back home from my travel, I will root my Tab! Thank you again!
 
MariusSandu
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jun 2014
Default HI

I download Vroot but when I click on root, it started to load but when it gets on the 3rd step it appears something in chinese and an X above the letters pls help
 
MariuxReloaded
Old
#8  
MariuxReloaded's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Jan 2014
Location: Manfredonia
Boybluecancer, could you tell us all the steps of the root procedure, please?
 
MariuxReloaded
Old
#9  
MariuxReloaded's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Jan 2014
Location: Manfredonia
Unluckily, the latest version of Vroot in English is the 1.7.3 First, I'll try with the English version, and if it fails, I'll try with the latest version in Chinese and I'll let you know in a few days!
 
MariuxReloaded
Old
#10  
MariuxReloaded's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Jan 2014
Location: Manfredonia
Yes guys, it works! You must enable "Unknown sources" and "USB Debug"!

Thank you very much, Boybluecancer!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Give Your Screen Some Color with HexaTime Live Wallpaper

We don’t often cover very many live wallpapers here on the XDA Portal. You may … more

Android Wear App Review: Command Google Now with Commandr – XDA Developer TV

OK Google. Make Me a sandwich. How many times have you … more

Play Your Hits and Learn the Lyrics with NextGen Music Player

There are plenty of music players for Android available in Play Store. They … more

Control Your Toast Notifications with SlicedToasts

Toasts are delicious, even in their Android flavor. In Android, toast doesn’t lead … more