Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,775 Members 40,823 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Half-Life 2 and Portal Research

Tip us?
 
legofan623
Old
#21  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 21
Join Date: Dec 2012
Oh yeah sorry it came on Saturday and been busy doing stuff to it (rooting and whatnot). I'll see if I'll be able to do anything with half life 2 today.

Sent from my HTC One Mini using XDA Free mobile app
 
legofan623
Old
(Last edited by legofan623; 11th June 2014 at 12:55 AM.)
#22  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 21
Join Date: Dec 2012
There's a "bind "`" "toggleconsole"" in config.cfg...? Interesting...

Sent from my HTC One Mini using XDA Free mobile app
 
legofan623
Old
(Last edited by legofan623; 11th June 2014 at 01:18 AM.)
#23  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 21
Join Date: Dec 2012
Success!

You need to setup your config somewhere along the lines of this:

bind "A_BUTTON" "sv_cheats 1"
bind "Y_BUTTON" "noclip"

Sent from my SHIELD using XDA Free mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1402445644231.jpg
Views:	154
Size:	122.3 KB
ID:	2791659  
 
legofan623
Old
(Last edited by legofan623; 11th June 2014 at 04:21 AM.)
#24  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 21
Join Date: Dec 2012
Right now I'm trying to load a custom map by pointing "chapter1.cfg" to load a custom map file, but when i try to launch chapter 1 the background just goes to a static blurry picture like you see as the game loads...

I guess it needs some kind of verification that the bsp is actually the correct one for chapter 1 because if i type in "credits" or "d1_canals_01" the same thing happens.

https://www.youtube.com/watch?v=esFdwfda1a8
 
nex86
Old
#25  
Senior Member
Thanks Meter 39
Posts: 497
Join Date: Nov 2010
that's pretty cool.
I wonder if there is still a way to get a working console.
 
legofan623
Old
#26  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 21
Join Date: Dec 2012
The only way I can realistically see the console happening is porting files over from the Linux version.

Sent from my HTC One Mini using XDA Free mobile app
 
nanananananananaFATMAN
Old
#27  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jul 2014
Um hey I hate to be "that guy" but can u put it in noob terms please? Sorry.
 
nex86
Old
#28  
Senior Member
Thanks Meter 39
Posts: 497
Join Date: Nov 2010
for what?
You need to be rooted in order to edit the config.cfg file in \data\data\com.nvidia.valvesoftware.halflife2\file s\hl2\cfg
 
mudflap2.0
Old
#29  
Member
Thanks Meter 6
Posts: 79
Join Date: Apr 2014
im rooted, andi don't know a hay of what your saying accept that it has to do with imput and controls for noclip or something, wtf is console?, you want to port a whole Linux pc 64 bit file to android 32 bit?
 
nex86
Old
#30  
Senior Member
Thanks Meter 39
Posts: 497
Join Date: Nov 2010
the console is the ingame command terminal of the game where you enter cheats and stuff, it is missing or somehow disabled in the Android version.
And you can not port over the entire game when you don't have the source code.
He probably meant to port over the script which is responsible for the console.

Tags
half life 2, mod, nvidia, portal, shield
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes