Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,781 Members 46,281 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Change "Serial Number" or "System Identifier" (Unsure What To Call It?)

Tip us?
 
Dvdxploitr
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 93
Join Date: Mar 2011
Default [Q] Change "Serial Number" or "System Identifier" (Unsure What To Call It?)

Okay, some apps, such as FeaturePoints, tie itself to the system somehow. Like no matter how many times you clear the system data, wipe cache, etc....it keeps that information on your phone. I guess it goes by serial # or something. But I have FeaturePoints on my phone but the referral code I used it linked to someone I don't wish to support anymore. The only way I can input another referral code is to be able to start over as if the app has never been installed on the device. I know Apple uses a UDID which can be changed via a Jailbreak tweak. I used to use Grindr Xtra for like 30 days by changing my UDID every time I wanted to use it. Other apps do the same thing I believe....so is there any way to change the serial # or UDID (if thats what its called on Android) to make it think the app is being installed on a device for the first time?
 
jcfunk
Old
#2  
jcfunk's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 212
Posts: 347
Join Date: Mar 2008
Android I'D can be changed by Titanium Backup app, paid version, you maybe able to find other way to change

Sent from my DOWNGRADED EVO 3D
 
roaming4gnome
Old
(Last edited by roaming4gnome; 24th June 2014 at 08:37 AM.)
#3  
roaming4gnome's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by jcfunk View Post
Android I'D can be changed by Titanium Backup app, paid version, you maybe able to find other way to change

Sent from my DOWNGRADED EVO 3D
This. Manage android id in titanium backup menu gives the option to generate new random number.
 
Dvdxploitr
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 93
Join Date: Mar 2011
Well, I tried it.....$5.99 and it didn't do what I wanted. I was wanting it to ask me to sign up with FeaturePoints again, but it didn't....it loaded it up as it normally would....I even deleted the app and re-installed it after changing ID...
 
jcfunk
Old
#5  
jcfunk's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 212
Posts: 347
Join Date: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by Dvdxploitr View Post
Well, I tried it.....$5.99 and it didn't do what I wanted. I was wanting it to ask me to sign up with FeaturePoints again, but it didn't....it loaded it up as it normally would....I even deleted the app and re-installed it after changing ID...
Is it tied into your Facebook acct. or Google acct. ?
 
Dvdxploitr
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 93
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by jcfunk View Post
Is it tied into your Facebook acct. or Google acct. ?
I think its tied to your phone serial #.....You do have to tell it your G+ or FB account, but even putting in a different one doesn't make a difference (I've tried with two Google accounts and 2 FB accounts)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes