Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Cannot turn on wifi or bluetooth

OP d3cypher

16th June 2014, 02:14 AM   |  #1  
OP Member
Flag Norfolk, Va
Thanks Meter: 4
 
39 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Donate to Me
More
Just got a P600 4 days ago. Worked great till this morning. Turned it on and wifi was turned off. Tried to turn it on and it keeps sliding back to off position. The same for blue tooth. Tried a regular reset and factory reset. Neither helped. Couldn't find anything in the forums about this specific issue. Don't know what else to do.
16th June 2014, 12:48 PM   |  #2  
dkb218's Avatar
Senior Member
Flag Brooklyn/Bronx, NY
Thanks Meter: 254
 
1,468 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
Did you install anything? Root? What have you done to the device since you got it?

Sent from my SM-P600 using XDA Premium HD app
16th June 2014, 05:27 PM   |  #3  
OP Member
Flag Norfolk, Va
Thanks Meter: 4
 
39 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Donate to Me
More
Installed TWRP from bigbiff's thread in the original development. Everything went well. Had not decided on a rom yet so I was waiting to flash. Wifi was working a couple of days after I installed the recovery.

Sent from my SPH-L900 using Tapatalk HD
12th July 2014, 09:50 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
wifi and bluetooth dead out of the blue
Quote:
Originally Posted by d3cypher

Installed TWRP from bigbiff's thread in the original development. Everything went well. Had not decided on a rom yet so I was waiting to flash. Wifi was working a couple of days after I installed the recovery.

Sent from my SPH-L900 using Tapatalk HD

Hi,

Did you find what the problem was in the end?
I am experiencing the same problem since one month now (12 June). The wifi doesn't switch on neither the bluetooth. The "led" remains light green forever...
I addressed the problem to the local customer support service (Italy) and got the response that they cannot do anything because my device was bought in US, neither if I paid them.


Since then I have rooted the device,
I did factory reset
Rooted the device
Erased some files that are suppose to solve the same problem in S4
Tried flashing various mods
removed and repluged the battery

Nothing helped.

I don't believe that it is a hardware problem as it occured all of a sudden without any reason (hitting or damaging the device). Unfortunately I am totally ignorant on android. Right now I am looking for a way to undestand at least if this is a hardware problem in order to give up and go buy a Ipad (at least you can pay them for fixing their own devices).....

In any case thanks in advance for any feedback you may have
14th July 2014, 06:17 AM   |  #5  
OP Member
Flag Norfolk, Va
Thanks Meter: 4
 
39 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by eftygio

Hi,

Did you find what the problem was in the end?
I am experiencing the same problem since one month now (12 June). The wifi doesn't switch on neither the bluetooth. The "led" remains light green forever...
I addressed the problem to the local customer support service (Italy) and got the response that they cannot do anything because my device was bought in US, neither if I paid them.


Since then I have rooted the device,
I did factory reset
Rooted the device
Erased some files that are suppose to solve the same problem in S4
Tried flashing various mods
removed and repluged the battery

Nothing helped.

I don't believe that it is a hardware problem as it occured all of a sudden without any reason (hitting or damaging the device). Unfortunately I am totally ignorant on android. Right now I am looking for a way to undestand at least if this is a hardware problem in order to give up and go buy a Ipad (at least you can pay them for fixing their own devices).....

In any case thanks in advance for any feedback you may have

I sent my P600 in about 3 weeks ago. According to the reciept that was sent back with it, they replaced the wifi / bluetooth component. It came back with all my data and accounts still set up on it so i do not think its a software issue. They didnt charge me for the repair but im in the US.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes