Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,209 Members 48,188 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

(Mod) Enable voLTE

Tip us?
 
redneckben
Old
#61  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by Tigerstown View Post
http://www.androidpolice.com/2014/05...traffic-areas/

Attachment 2849208

sent from my Red HTC M8 using Tapatalk because all Xda apps f/c 😠
Not the same thing!
 
bakemcbride21
Old
(Last edited by bakemcbride21; 14th July 2014 at 12:59 AM.)
#62  
Senior Member
Thanks Meter 99
Posts: 453
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by redneckben View Post
Not the same thing!
LOL! Yup...you are correct!

XLTE is BAND 4 LTE (AWS) which our phone is more than capable of...... voLTE..not so much from everything I've read.
 
nicotheandroidguy
Old
#63  
nicotheandroidguy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 88
Posts: 468
Join Date: Dec 2012
Location: Los Angeles
Quote:
Originally Posted by bakemcbride21 View Post
LOL! Yup...you are correct!

XLTE is BAND 4 LTE (AWS) which our phone is more than capable of...... voLTE..not so much from everything I've read.
Our phone should be compatible with VoLTE that is why the option was left in the menu, this indicates that Verizon is testing VoLTE and when they flip the switch a Software Update will enable that setting and VoLTE will work.
Once you go M8 you never go back
 
bakemcbride21
Old
#64  
Senior Member
Thanks Meter 99
Posts: 453
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by nicotheandroidguy View Post
Our phone should be compatible with VoLTE that is why the option was left in the menu, this indicates that Verizon is testing VoLTE and when they flip the switch a Software Update will enable that setting and VoLTE will work.
I'm still holding out hope that's the case...but the FCC filing that's linked here and two HTC spokespeople said otherwise...so going on the published available information as of today I'd say the answer is no.

But I agree...why have it hidden in the menu then? Perhaps the international or GPE edition can do voLTE with a firmware upgrade but not the Verizon variant?

Or maybe the HTC people were talking about the international version and Verizon had them make it voLTE compatible for a later date? That's my hope but again, nothing on the web points to that.
 
Tigerstown
Old
#65  
Tigerstown's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 413
Posts: 1,270
Join Date: Jun 2013
Location: Detroit
Quote:
Originally Posted by redneckben View Post
Not the same thing!




Quote:
Originally Posted by bakemcbride21 View Post
LOL! Yup...you are correct!

XLTE is BAND 4 LTE (AWS) which our phone is more than capable of...... voLTE..not so much from everything I've read.
Hey thanks for clearly that up. My bad. I googled volte an now I understand.


Sent from my HTC6525LVW using XDA Premium 4 mobile app
sent from my 4.1ghz 8 core AMD unlocked fx black editon beast machine running win8.1/ubuntu12.04
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes