Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] S4 is not charging

OP 7mada

3rd March 2014, 03:26 PM   |  #11  
SelfElevated2's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 270
 
819 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by 7mada

Any other help?

There really is no other help. You gotta figure out if its your charge port or the charger.

If u can't replace with warranty there is 2 other options.
1. Buy the s4 wireless charge kit. Its like 80 bucks on eBay.

2. Get a universal battery charger and 2 spare batteries. And just swap batteries everyday.

3. Buy the charging port on Amazon or eBay and pay a electronic store to swap it out. Or do it yourself if u can handle it
3rd March 2014, 11:53 PM   |  #12  
sandman7793's Avatar
Senior Member
Flag Naples
Thanks Meter: 960
 
846 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Fixed mine today. Took maybe 15 min. And $7.00. To eBay it goes.
Simple as pie, just use ifixit to do it.

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using xda app-developers app
3rd June 2014, 04:21 PM   |  #13  
nrhpd527's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 28
 
123 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Quote:
Originally Posted by sandman7793

Fixed mine today. Took maybe 15 min. And $7.00. To eBay it goes.
Simple as pie, just use ifixit to do it.

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using xda app-developers app

I am in the same situation and have just ordered the parts. I did a sample teardown and it appears to be pretty simple to do it. I'll report back in a few days, but my USB is for sure dead as it won't read either on a PC or Mac, or charge via a car, wall, or USB cable in a computer. I bought the Samsung S4 battery charger and kit, and the old battery works in there, so I know it's not the battery. However, the battery's "water damage" sensor is now pink, so I presume that the nasty humidity in North Texas this spring has killed the USB board. At any rate, hopefully, the fix is en route.
6th June 2014, 04:18 AM   |  #14  
nrhpd527's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 28
 
123 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Unhappy
Quote:
Originally Posted by nrhpd527

I am in the same situation and have just ordered the parts. I did a sample teardown and it appears to be pretty simple to do it. I'll report back in a few days, but my USB is for sure dead as it won't read either on a PC or Mac, or charge via a car, wall, or USB cable in a computer. I bought the Samsung S4 battery charger and kit, and the old battery works in there, so I know it's not the battery. However, the battery's "water damage" sensor is now pink, so I presume that the nasty humidity in North Texas this spring has killed the USB board. At any rate, hopefully, the fix is en route.

Well, the part and tools arrived and it was an easy replacement. The phone now charges like original. However, and this is a much larger issue, I cannot get and mobile data or any sort of non-wifi connectivity. I am thinking this board, which supposedly contains the antenna, is defective. It appears I can have EITHER network connectivity or sound, but not both. When I put the small plastic cover that also contains the speaker back on, it instantly kills my GSM connection to AT&T. With it off, I am getting a solid 4G LTE connection, and with it on, no signal at all other than wifi.

I've searched here and on the web, and the only thing I see so far is sending back the new USB board and hoping that the next one works in all areas.

Anyone have any ideas?
15th July 2014, 05:37 PM   |  #15  
Junior Member
Houston
Thanks Meter: 2
 
20 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by nrhpd527

Well, the part and tools arrived and it was an easy replacement. The phone now charges like original. However, and this is a much larger issue, I cannot get and mobile data or any sort of non-wifi connectivity.

Double check the antenna cable connections at both ends. If you still have problems, try installing your old board back and see if data/wifi works. If it does, then the new board is probably defective.
15th July 2014, 05:41 PM   |  #16  
nrhpd527's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 28
 
123 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Quote:
Originally Posted by dwestall

Double check the antenna cable connections at both ends. If you still have problems, try installing your old board back and see if data/wifi works. If it does, then the new board is probably defective.

The new board was defective, but they sent a replacement that worked better than the original. I also ended up finding out that the 1st replacement board had shorted the antenna cable, so I replaced that. My my son is now using the S4 with no problems. Long story short, he left his S3 on my car and it got destroyed, so I got an S5 and he got the S4...

All in all, to get back on track, this was an easy repair for anyone. I was surprised at how easy replacing just about anything other than the screen itself would be.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes