Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,804,641 Members 44,120 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Enabling App ops M8

Tip us?
 
fulishone
Old
#11  
fulishone's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 65
Posts: 230
Join Date: Jan 2013

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by andybones View Post
It's actually much more simple, I am in bed but tmw I'll post the edit needed. It's adding a string and adding some code to the security setting header .xml
(Feel free to compare against mine until I post the edits)




Edit:

These two edit's will have it show up in settings > security (although, you can put it in any header .xml you choose, really)

Add this to (go to the bottom of the .xml and add it there) res/values/strings.xml

Code:
<string name="app_ops_settings_summary">Manage app permissions</string>
(feel free to change this to your liking, "Manage app ops" Manage App Permissions", etc)

Add this to res/xml/security_settings_misc.xml

Code:
<Preference android:title="@string/app_ops_settings" android:key="app_ops_summary" android:summary="@string/app_ops_settings_summary" android:fragment="com.android.settings.applications.AppOpsSummary" />
Did that on my M7 and couldn't access Settings-Security anymore afterwards. Kept getting Prozess stopped
IF YOU WAS HELPED IN ANY WAY, PLEASE HIT THE THANKS BUTTON

DEVICE: HTC ONE (M7) S-OFF
FIRMWARE: 5.11.401.10
ROM: Android Revolution HD 70.0 - waiting on 71.0 to finish
KERNEL: ElementalX 14.8
MEDIA MODS: ICE CAVE 5.4
 
andybones
Old
#12  
andybones's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 8,961
Posts: 9,316
Join Date: May 2010
Location: Upstate NY

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by fulishone View Post
Did that on my M7 and couldn't access Settings-Security anymore afterwards. Kept getting Prozess stopped
no fault of my own..
this is for the M8.
Team Ecliptic - Member/Co-Lead Developer

Motorola Droid > HTC Eris > HTC Incredible > HTC Incredible 2 > Galaxy Nexus > HTC Rezound > HTC Incredible 4G > Samsung Galaxy S3 > Samsung Galaxy S4 > HTC One M7 > HTC One M8

Buy me a beer.
The Following User Says Thank You to andybones For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
fulishone
Old
#13  
fulishone's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 65
Posts: 230
Join Date: Jan 2013

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by andybones View Post
no fault of my own..
this is for the M8.
Is the procedure different for the M7?
IF YOU WAS HELPED IN ANY WAY, PLEASE HIT THE THANKS BUTTON

DEVICE: HTC ONE (M7) S-OFF
FIRMWARE: 5.11.401.10
ROM: Android Revolution HD 70.0 - waiting on 71.0 to finish
KERNEL: ElementalX 14.8
MEDIA MODS: ICE CAVE 5.4
 
andybones
Old
#14  
andybones's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 8,961
Posts: 9,316
Join Date: May 2010
Location: Upstate NY

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by fulishone View Post
Is the procedure different for the M7?
Yes, means you messed up somewhere..
upload it here I'll edit it for you, all i ask is you thank my post.
Team Ecliptic - Member/Co-Lead Developer

Motorola Droid > HTC Eris > HTC Incredible > HTC Incredible 2 > Galaxy Nexus > HTC Rezound > HTC Incredible 4G > Samsung Galaxy S3 > Samsung Galaxy S4 > HTC One M7 > HTC One M8

Buy me a beer.
The Following User Says Thank You to andybones For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
fulishone
Old
#15  
fulishone's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 65
Posts: 230
Join Date: Jan 2013

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by andybones View Post
Yes, means you messed up somewhere..
upload it here I'll edit it for you, all i ask is you thank my post.
Hi andybones, thank you for the effort. Attached you will find the file. Would it be possible to make AppsOps show in Settings directly underneath Apps?

Best regards
Attached Files
File Type: apk Settings.apk - [Click for QR Code] (6.80 MB, 3 views)
IF YOU WAS HELPED IN ANY WAY, PLEASE HIT THE THANKS BUTTON

DEVICE: HTC ONE (M7) S-OFF
FIRMWARE: 5.11.401.10
ROM: Android Revolution HD 70.0 - waiting on 71.0 to finish
KERNEL: ElementalX 14.8
MEDIA MODS: ICE CAVE 5.4
 
andybones
Old
(Last edited by andybones; 16th July 2014 at 08:41 PM.)
#16  
andybones's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 8,961
Posts: 9,316
Join Date: May 2010
Location: Upstate NY

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by fulishone View Post
Hi andybones, thank you for the effort. Attached you will find the file. Would it be possible to make AppsOps show in Settings directly underneath Apps?

Best regards
Sorry, the procure is the same for M7/M8, I don't know why I said they weren't.
You were most likely doing the part that is quoted above, but you also need to add text into res/strings.xml for the text that shows up.
I don't see "Apps" in Settings, do you mean in the Settings Menu under "App manager"? It's possible, yes - but far more work than this simple MOD.
This should work fine, install how ever your feel fit.
I suggest in a flashable.zip flashed in custom recovery.
AppOps should now be found in Settings > Security.

Also it seems but no smali in the code, that you are running an odex stock ROM?
This could be the issue if it doesn't work. but it should work just fine.
Attached Files
File Type: apk Settings.apk - [Click for QR Code] (7.25 MB, 5 views)
Team Ecliptic - Member/Co-Lead Developer

Motorola Droid > HTC Eris > HTC Incredible > HTC Incredible 2 > Galaxy Nexus > HTC Rezound > HTC Incredible 4G > Samsung Galaxy S3 > Samsung Galaxy S4 > HTC One M7 > HTC One M8

Buy me a beer.
 
fulishone
Old
#17  
fulishone's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 65
Posts: 230
Join Date: Jan 2013

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by andybones View Post
Sorry, the procure is the same for M7/M8, I don't know why I said they weren't.
You were most likely doing the part that is quoted above, but you also need to add text into res/strings.xml for the text that shows up.
I don't see "Apps" in Settings, do you mean in the Settings Menu under "App manager"? It's possible, yes - but far more work than this simple MOD.
This should work fine, install how ever your feel fit.
I suggest in a flashable.zip flashed in custom recovery.
AppOps should now be found in Settings > Security.

Also it seems but no smali in the code, that you are running an odex stock ROM?
This could be the issue if it doesn't work. but it should work just fine.
Yes, I suppose something went wrong when trying to deodex the rom. Was my first try and I am not sure I did everything correctly. Any advise?
IF YOU WAS HELPED IN ANY WAY, PLEASE HIT THE THANKS BUTTON

DEVICE: HTC ONE (M7) S-OFF
FIRMWARE: 5.11.401.10
ROM: Android Revolution HD 70.0 - waiting on 71.0 to finish
KERNEL: ElementalX 14.8
MEDIA MODS: ICE CAVE 5.4

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes