FXP Team Delivers Lollipop to Various Xperia Devices!

From all of us here at XDA-Developers, we’d like to wish you Happy Holidays! If … more

Turn Your Camera Into a Live Puzzle Game

The classic sliding puzzle game hasnt changed much, if at all, over the years. Dating all the way … more

Samsung Begins Production of 8 Gb RAM Chips

With the release of Android 5.0, our favorite mobile operating system has become 64-bit ready. … more

CM, Micromax and OnePlus – Sales Ban Lifted

It’s less than a week since our recent in-depth analysis of the legal battle over the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Functional Hotspot Toggle???Using Tasker???

OP delawaredrew

2nd May 2014, 07:15 AM   |  #1  
OP Senior Member
Olympia, WA
Thanks Meter: 74
 
164 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Has anyone found a hotspot toggle that works reliably? Neither Power Toggles nor Widgetsoid are able to turn it on, seemingly because the phone needs to verify the service. They can turn it off ok. It is one of the little annoyances that seem to really bother me. Once in a while I saw it turn on successfully but usually I have to go into settings.

I like Power Toggles design and features but I'd jump ship for this toggle. I'd prefer a widget that allowed multiple toggles on a bar style set up, but a stand alone widget could work
Last edited by delawaredrew; 5th May 2014 at 06:21 PM.
2nd May 2014, 08:50 AM   |  #2  
Kael ruch's Avatar
Senior Member
Flag Dhaka
Thanks Meter: 7
 
190 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
https://play.google.com/store/apps/d....erez.hotoggle
try by this apps.
3rd May 2014, 04:37 AM   |  #3  
OP Senior Member
Olympia, WA
Thanks Meter: 74
 
164 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by Kael ruch

https://play.google.com/store/apps/d....erez.hotoggle
try by this apps.

Thanks for the recommendation.
Tried it, but it doesn't work as I hoped. It is primarily a shortcut to the settings menu. I am seeking a one touch hotspot widget, like Power Toggles and Widgetsoid were on my last Android phones. With previous phones I could have a switch that turned hotspot on and off without entering settings; I rarely used the setting menu, as I should be able to access the most frequent things like brightness, hotspot, and sound without going into the menus.
5th May 2014, 06:24 PM   |  #4  
OP Senior Member
Olympia, WA
Thanks Meter: 74
 
164 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Since NO play store toggles seem to work I turned to Tasker. I've been using Tasker on and off since it came out. Usually for simple tasks like this toggle. However I cannot get Tasker to do it either. The toggle seems to work to switch the setting but the authorization delay before the phone turns it on seems to mess it up.
Any ideas?
18th July 2014, 08:02 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 26
 
29 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
Thumbs up
+1 would luv a solution.
18th July 2014, 08:29 PM   |  #6  
Senior Member
USA
Thanks Meter: 82
 
489 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
10 char
18th July 2014, 10:33 PM   |  #7  
brivette007's Avatar
Senior Member
Flag Akron, OH
Thanks Meter: 26
 
169 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
If you're rooted, you can get the stock touchwiz hotspot toggle back (that should be in with the quick toggles on the notification pane) with a little digging.

This is the thread I went to to get the mobile data toggle back, but the same works for the hotspot toggle:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2721550

Basically you need to get sqlite and use it to modify values in your settings.db file. Follow his instructions, but instead of adding MobileData; add WiFiHotspot; (case sensitive and don't forget the semicolon)
19th July 2014, 02:58 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 298
 
772 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by brivette007

If you're rooted, you can get the stock touchwiz hotspot toggle back (that should be in with the quick toggles on the notification pane) with a little digging.

This is the thread I went to to get the mobile data toggle back, but the same works for the hotspot toggle:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2721550

Basically you need to get sqlite and use it to modify values in your settings.db file. Follow his instructions, but instead of adding MobileData; add WiFiHotspot; (case sensitive and don't forget the semicolon)

That's buggy as well. It works great for data and the other toggles work great as well, just not the hotspot. That's probably why AT&T disabled the toggle from original firmware. The toggle was actually there when I only flashed the AP file from the firmware, but disappeared after the other files were flashed.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes