Wearable Apps w/ Andreas Göransson – XDA:DevCon 2014

XDA:DevCon 2014 in Manchester, UK featured quite a few interesting topics as … more

Browse Your Files with Ease using MK Explorer

Google has made quite an effort in perfecting the powerful and multi-faceted OS that we know as … more

How to Fix the Nexus Available Storage Bug – XDA TV

Is your Nexus device only showing half of the available storage as it should? Many … more

Don’t Forget About Birthdays with Birthday Reminder

A person’s birthday is, without a doubt,one of the most important days in his … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Wifi and data switch off randomly.

OP simacca

15th July 2014, 01:56 PM   |  #31  
simacca's Avatar
OP Senior Member
Flag Kent, uk
Thanks Meter: 152
 
1,004 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
Quote:
Originally Posted by Shonky*

I do. New S5 - about 3 weeks old. SM-G900I (Australian)

Wifi is off and just clicking it goes to that half greyed out state. If I exit and come back to settings it's back to off.

Haven't installed heaps of apps:

1) No adblockers
2) Not rooted
3) No Xposed framework
4) 3G/4G network still appears to be working ok once Wifi goes off
5) *Seems* to happening in the evening (not 100% sure on this)
6) Airplane mode on/off fixes it (as does reboot)
7) There is no connection optimiser that I can find.
8) Don't think it was happening until recently (i.e. when new was OK).
9) I do use MultiWindow occasionally (usually web links in Gmail opening Chrome)

Can't really afford to factory reset at this point.

If it annoys you enough and you can't solve the problem the only thing left to try Will have to be a factory reset. It solved the problem for me. I am now rooted (towelroot) with adblockers and the problem still hasn't returned.

I know it's a pain to factory reset because you lose everything and have to start again, but it is a last resort and may solve the problem for you.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
15th July 2014, 02:08 PM   |  #32  
Member
Thanks Meter: 1
 
50 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Yeah not the end of the world, but I don't have heaps of time to muck around with it and there's the risk that it will just happen again when I set it all up the same.

It would be nice if Android could do the full backup restore like iPhones/iTunes can.
15th July 2014, 04:33 PM   |  #33  
simacca's Avatar
OP Senior Member
Flag Kent, uk
Thanks Meter: 152
 
1,004 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
Quote:
Originally Posted by Shonky*

Yeah not the end of the world, but I don't have heaps of time to muck around with it and there's the risk that it will just happen again when I set it all up the same.

It would be nice if Android could do the full backup restore like iPhones/iTunes can.

There is rumour that Android will be introducing a similar function soon.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
16th July 2014, 01:09 AM   |  #34  
fffft's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 622
 
1,978 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by Unofficial 4.4.3 update changelog

frequent data connection dropout fix ...
Wi-Fi auto-connect fix

http://bgr.com/2014/03/31/android-4-...ate-changelog/


Quote:
Originally Posted by Shonky

It would be nice if Android could do the full backup restore like iPhones/iTunes can.

You can have this today if you install a third party custom recovery e.g. TWRP


.
16th July 2014, 01:37 AM   |  #35  
Member
Thanks Meter: 1
 
50 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Quote:
Originally Posted by fffft

http://bgr.com/2014/03/31/android-4-...ate-changelog/




You can have this today if you install a third party custom recovery e.g. TWRP


.

To me neither of those fixes are for this problem. Either way I'm looking at months before a Samsung update most likely.

I'm trying not to hack this one too much so haven't rooted etc.
21st July 2014, 05:40 PM   |  #36  
Member
Thanks Meter: 1
 
50 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Well to report back, I've done nothing extreme (like factory resets) and it seems fixed. What I DID change was that I changed the "Keep Wifi on during sleep" setting back to "Always" rather than "Only when plugged in" which I think I had at the time.

It doesn't seem to affect battery life too much and it is quite possible that this setting could cause a problem.
Last edited by Shonky*; 22nd July 2014 at 01:06 AM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes