FORUMS

Android 5.1.1 Omni ROM For Motorola Xoom

Back in Feb 2011, the Motorola Xoom became the first device to be sold with Android 3.0 … more

CleanSlate Brings Fingerprint Scanner Mod to HTC One M9+

Work of XDA Recognized Developer tbalden, CleanSlate custom kernel for the HTC … more

Sunday Debate: Which Factors Caused HTC’s Woes?

Join us in a fun Sunday Debate on HTC’s situation. Come with your … more

HTC’s New Ad Campaign And What It Really Means

HTC has just released three new blind test adverts comparing app loading … more

SD card stopped being recognized abruptly

10 posts
Thanks Meter: 0
 
By hakam3akasheh, Junior Member on 29th April 2014, 05:21 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi
My Xperia Z2 tablet stopped recognizing the SD card. It was perfect before turning it off. When I check "storage" under settings it says mount SD card. Nothing happens when I try to mount it. Is this an SD card issue or a tablet issue?
Thanks
Last edited by hakam3akasheh; 29th April 2014 at 06:39 AM. Reason: No title for the query
 
 
29th April 2014, 09:42 AM |#2  
QualQuek's Avatar
Senior Member
Flag Paris
Thanks Meter: 63
 
More
Quote:
Originally Posted by hakam3akasheh

Hi
My Xperia Z2 tablet stopped recognizing the SD card. It was perfect before turning it off. When I check "storage" under settings it says mount SD card. Nothing happens when I try to mount it. Is this an SD card issue or a tablet issue?
Thanks

What is your SDCard?
Have you tried to reformat it on your comp then re put it in your phone?
29th April 2014, 09:54 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by QualQuek

What is your SDCard?
Have you tried to reformat it on your comp then re put it in your phone?

My card is Samsung 64 GB Class 10, bought from ebay. I had a movie on the card which I was watching on the tablet last night. This morning however, the tablet did nor recognise the card. All it says under "storage" is mount card, and i tried mounting the card but nothing happens. The card was not formatted on a computer, but erased by the tablet before being used.
The reason I mentioned ebay is because, according to google, many cards on ebay are fake. I'm only hoping it's the card not the tablet.

Thanx
1st May 2014, 04:43 AM |#4  
Member
Flag Prague
Thanks Meter: 12
 
More
What File Manager are you using? This happened 2 times on my Xperia Z Ultra and 2 HC 10 32 GB cards were destroyed...but it happened only by using Total Commander, since that time I do not work with him anymore and everything is fine...
1st May 2014, 05:57 AM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by aeon101

What File Manager are you using? This happened 2 times on my Xperia Z Ultra and 2 HC 10 32 GB cards were destroyed...but it happened only by using Total Commander, since that time I do not work with him anymore and everything is fine...

I did not install a file manager. The tablet came with File commander, and that's the one I use.
2nd May 2014, 01:27 AM |#6  
Member
Thanks Meter: 4
 
More
There are a lot of fake/faulty sd cards on eBay, try it in a different device.
25th July 2014, 08:37 AM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Same SD, same problem
Quote:
Originally Posted by hakam3akasheh

My card is Samsung 64 GB Class 10...
Thanx

My card is exactly the same (I think) Samsung miniSDXC 64GB. Bought from a normal retailer. Similar problem to yours (I think)

I have not been able to find a solution.

The SD worked fine for a couple months. I notice there is no click upont pressing the card in (as the Sony manual describes) but it seems to sit a fair way in. Sometimes when viewed in Settings the card is visible but never when the phone is plugged into a USB port of the computer. Mostly it shows instantaneously when you push it in and then dissappears as quickly and the request to mount a card shows.

On one of the few times it stayed visible (not with the USB cable in) it showed about 12GB used. It seems to have been coming on and off intermitently during use. Accordingly, some photographs end up going to it and then not being accessible and some, or most, just end up in the main phone memory. This is assumed as a number of photographs taken are not showing. I have sent them from the phone main memory via dropbox as the computer can access none on the phone at all...perhaps because I have pathed them to the SD.

Will get and try another SD card but one possibilty is that this may be a problem with the SD card housing in the telephone.

.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes