How to Control Both Moto G and Moto E LEDs

Notification LEDs offer a great way to check for notification at a glance on the Moto G (2013) and … more

LG G3 Receives Oversharpening Fix via Modified Kernel

Nothing is perfect, as they say. No matter how alluring or seemingly perfect, … more

APKTool Updated with Android Lollipop Support

One of the beauties of Android is the level of flexibility we have over our devices. Whether … more

Lollipop Leak for Sprint Galaxy S5, TWRP for Micromax Canvas Magnus – XDA TV

Android 5.0 Lollipop has been leaked for the Sprint … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Default contact saving location?

OP tal_be

25th February 2014, 12:27 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
18 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Hey.
I bought a new g2.
Im trying to save new contact and Ive seen that the default location is the phone.
Even when set to display only gmail contacts it stays the same location to phone.

I dont have root yet..

There is a solution?

Thanks!
25th February 2014, 12:57 AM   |  #2  
Quote:
Originally Posted by tal_be

Hey.
I bought a new g2.
Im trying to save new contact and Ive seen that the default location is the phone.
Even when set to display only gmail contacts it stays the same location to phone.

I dont have root yet..

There is a solution?

Thanks!

when you try to add contacts, set the phone location for saving it, should be 3 options, phone, simcard, and Google's account
25th February 2014, 11:08 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
18 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
I mean I want the google option to be default.
25th February 2014, 01:41 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Paris
Thanks Meter: 10
 
188 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
haven't found a solution yet
25th February 2014, 03:43 PM   |  #5  
votinh's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 431
 
2,244 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by tal_be

I mean I want the google option to be default.

Manually set to save in Google is the only way I know so far.
Default is convenient, yes, but I guess it's the way to go now.
26th February 2014, 05:15 AM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 54
 
222 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
I have the T-Mobile D801. The 1st time I hit the (+) button to create a contact a menu came up asking me what I want the default storage to be. I haven't found a way to change this or get the menu to come up again.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	select.png
Views:	214
Size:	115.8 KB
ID:	2614018  
Last edited by diamond12; 5th March 2014 at 06:38 AM. Reason: Added image (option again appears only once, after re-flashing to JB)
5th June 2014, 06:07 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
I would be very happy if LG fixes this error in the next firmware version.
5th June 2014, 06:22 PM   |  #8  
XxZombiePikachu's Avatar
Recognized Contributor
Flag Florida
Thanks Meter: 1,501
 
2,538 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
on my d800 after adding a contact and changing location to gmail once, now whenever I add contacts it always default to gmail
25th July 2014, 04:02 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
SOLVED
If you have the LG G2 on Verizon you can go into the Verizon cloud app and disable it from syncing anything at all.. This will force the phone to save it as Google. I looked at this forum because I couldn't figure it out. I then tried this and it worked! You're welcome!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes