Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,672 Members 39,236 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] HELP Stuck on "SAMSUNG" logo after TWRP restore.

Tip us?
 
AHXL
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Apr 2014
Default [Q] HELP Stuck on "SAMSUNG" logo after TWRP restore.

Hi all,
I'll just dive into the problem, on dot-point form:

1. Started with Unrooted Stock TouchWIz Samsung Galaxy S4 GT-I9505
2. Rooted with Chainfire Autoroot via Odin
3. Flashed TWRP 2.5.0.1 via Odin
4. Made two backups via TWRP, saved in external SDCard.
5. Flashed the Official Google Edition 4.2.2 ROM (Over the stock TouchWiz, without factory resetting...yeah, I know :/)
6. After new ROM, Gapps and everything was freaking out seeing as dirty flashed.
7. Facepalmed and booted into TWRP to restore back to TouchWiz.
8. Restore success, rebooted.
9. Samsung boot animation played and white "SAMSUNG" logo displays.
10. Waited for almost an hour.
11. Still on that "SAMSUNG" boot screen. The blue glow behind the text pulses.

I realized this has been posted before but solutions were all to do a factory reset, wipe dalvik, wipe data etc.
I'm trying to keep all the data I had when I did the TWRP backup. Any solutions that do not involve me wiping everything?

Thanks for any help!
 
Lennyz1988
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 203
Posts: 1,609
Join Date: May 2009
Location: Netherlands
No, always wipe before restoring your backup.
Current:

Samsung Galaxy S 4 I9505 | WanamLite v3.0

Retired:

Samsung Galaxy S II I9100 : AOKP 4.2.1
HTC Touch Pro2 | ROM: Valkyrie 6.5.23115TR2.5
HTC HD2 | DarkStone1337 [FroyoStone Sense - V3.2]
HTC Desire : Oxygen v2.1.3
 
chef_dracula
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Apr 2011
were you able to fix it ?


Quote:
Originally Posted by AHXL View Post
Hi all,
I'll just dive into the problem, on dot-point form:

1. Started with Unrooted Stock TouchWIz Samsung Galaxy S4 GT-I9505
2. Rooted with Chainfire Autoroot via Odin
3. Flashed TWRP 2.5.0.1 via Odin
4. Made two backups via TWRP, saved in external SDCard.
5. Flashed the Official Google Edition 4.2.2 ROM (Over the stock TouchWiz, without factory resetting...yeah, I know :/)
6. After new ROM, Gapps and everything was freaking out seeing as dirty flashed.
7. Facepalmed and booted into TWRP to restore back to TouchWiz.
8. Restore success, rebooted.
9. Samsung boot animation played and white "SAMSUNG" logo displays.
10. Waited for almost an hour.
11. Still on that "SAMSUNG" boot screen. The blue glow behind the text pulses.

I realized this has been posted before but solutions were all to do a factory reset, wipe dalvik, wipe data etc.
I'm trying to keep all the data I had when I did the TWRP backup. Any solutions that do not involve me wiping everything?

Thanks for any help!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes